Merima Ključo i Jelena Milušić objavile psihodeličnu obradu ‘Noćas mi srce pati’ Tome Zdravkovića

Riječ je o nesvakidašnjoj obrada hit pjesme Tome Zdravkovića ‘Noćas mi srce pati’, Merime Ključo u suradnji sa Jelenom Milušić.

  •  
  •  
Merima Ključo i Jelena Milušić ‘Noćas mi srce pati’

Merima Ključo ima tu rijetku sposobnost da nas hipnotizira prvim zvukom odsviranog tona i da nas povede na put bez povratka. Više nismo isti i tako je bolje. Pošli bismo mi ne pitajući kuda jer se ne možemo oduprijeti. A i ne želimo. Muzika koju Merima kreira je ujedno spiritualno i fizičko iskustvo koje nas protrese iz korijena.

Nekad je to tiha patnja koja sipi iz tipki njezine impozantne harmonike, lagano pletući obruč oko našeg srca, a nekad nesputana tama koja guta sve pred sobom i povlači u bezdan sve na njenom putu. I sve između.

Merima još jednom iznosi na svjetlo poseban i rijedak muzički dragulj demonstrirajući iznova talenat i umijeće komponovanja svjetske klase. Upravo ovom nesvakidašnjom izvedbom pjesme Noćas mi srce pati, Merima Ključo i Jelena Milušić nastavlju sjajnu saradnju. Pored ostalih Meriminih kompozicija i ova pjesma će se naći na Jeleninom predstojećem solo albumu.

Njihova izvedba pjesme ‘Noćas mi srce pati’ ne uvija u topli omotač tuge gdje nam je ugodno i meko, već dovodi u stanje transa izravno i neočekivano. Udara direktno u rebra, oduzimajući dah, a ljubavna patnja i bol opipljive i vidljive trepere pred našim očima. Distorzija Merimine harmonike grebe poput psihodelične električne gitare guleći i skidajući sve zaštitne slojeve naše duše ostavljajući nas potpuno ogoljene i izložene. Pri tom, tama i beznadežnost Jeleninog glasa zakivaju se u njeno meko tkivo, kidajući ga dio po dio. Noćas ćete patiti kao nikad do sad.

Video i audio produkciju i montažu potpisuje Merima Ključo, dok su za video snimke zaslužni Miki Olibarri-Powel i Jelena Milušić.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X