Billie Joan na novom singlu ‘The Preacher’ progovara o kontroverznoj temi

Novi singl splitske unplugged-punk kantautorice Billie Joan s drugog solo albuma ‘Selfless’ (DOP Records/Aquarius) pjesma je ‘The Preacher’ koja se bavi iznimno kontroverznom tematikom jer dotiče pedofiliju unutar svećenstva katoličke crkve.

  •  
  •  
Billie Joan ‘The Preacher’

O singlu kantautorica kaže: „Koncept spota osmslila sam prije godinu dana, te ga napokon snimila s Dominikom Belančićem na više lokacija, uključujući Split i Klis. Škola Inicijativa velikodušno je ustupila svoje učionice u Splitu a Padre Pakessa iz Sinja, posudio je reflektor, na čemu svima najljepša hvala.”

Billie Joan nastavlja: “U spotu su prikazani svjetski novinarski portali koji su izvještavali o previranjima unutar crkvenjaka, redom optuženih za neku vrstu zlostavljanja nad maloljetnim dječacima. Sama pjesma je nastala prije 3 godine nakon gledanja dokumentarca Deliver us from evil iz 2006 godine koji se bavio tom tematikom (nije za svačiji želudac), a ideja za spot došla je nakon gledanja dugometražnog filma Spotlight iz 2015 koji je problem u toj instituciji iznio na vidjelo. U dnu kadra redaju se sve zemlje u kojem je potvrđeno zlostavljanje (popis preuzet iz istoimenog filma), nema ih malo i naš dobri stari Balkan, nije iznimka. Snimka na samom početku prikazuje australskog kardinala Georgea Pella, najvišeg vrha katoličke crkve, koji je 2019 osuđen na 6 godina zatvora zbog počinjenih zlodjela. I, gle čuda, nakon samo godinu dana u zatvoru, 2020 godine ponovno biva oslobođen.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X