Neil Young najavljuje izdavanje demo snimaka iz 1987. koje se ne sjeća da je snimio

Youngova istraživanja su još u tijeku kako bi se potpuno provjerila povijest snimanja zbirke pod nazivom ‘Summer Songs’.

Neil Young snimljen tijekom 1980-ih (Foto: Wikipedia)

Neil Young je najavio “Summer Songs”, kolekciju demo snimaka koje je prvi put napravio 1987. godine, a koje se ne sjeća da je snimio.

U blog postu na Neil Young Archives glazbenik je objasnio porijeklo “Summer Songsa” koliko se najbolje sjeća. Pojasnio je da su snimke označene istim datumom kada su nedavno pronađene, te da “sve imaju vrlo sličan jedinstveni zvuk”.

“Da bismo vam dali predodžbu o mjestu i vremenu, koncerti Farm Aid i The Bridge School Concerts tek su započeli sa svojim dugotrajnim putovanjem”, rekao je, misleći na niz koncerata koje je izvodio tog desetljeća, počevši od 1985. s Farm Aidom.

Young je dodao da su te pjesme napisane i snimljene u studiju, “koliko mogu shvatiti”, napomenuo je, te da se uopće ne sjeća tih sesija. Ti su demo snimci potom u konačnim oblicima zaživjeli na kasnijim albumima: od “Freedom” koji je definirao karijeru iz 1989. do “Psychedelic Pill” iz 2012. godine.

Dodao je da nekoliko od ovih demo pjesama nudi tekstove “značajno različite od njihovih kasnijih izdanja na albumima”, obećavajući “nekoliko potpuno novih i nečuvenih stihova”.

Iako točan datum izlaska za “Summer Songs” još uvijek nije potvrđen, Young je napisao da će ovi demo snimci biti uključeni u njegovu nadolazeću kompilaciju “Neil Young Archives Volume III”. No, također postoji mogućnost da budu objavljeni kao zaseban arhivski album prije toga.

Neil Young “Summer Songs”, popis pjesama:

‘The Last of His Kind’
‘For the Love of Man’
‘American Dream’
‘Name of Love’
‘Someday’
‘One of These Days’
‘Hangin’ on a Limb’
‘Wrecking Ball’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X