Billie Joan objavila novi album ‘Selfless’

Splitska učiteljica i kantautorica Ivana Pezo pod umjetničkim imenom Billie Joan je nakon hvaljenog debi albuma ‘Barren Land’ iz 2018. pripremila drugi solo album ‘Selfless’ koji izlazi u izdanju nezavisne izdavačke kuće DOP Records i Aquarius Recordsa.

Billie Joan ‘Selfless’

Na domaćoj glazbenoj sceni prepoznata kao predstavnica novog vala hrvatskih kantautorica gdje uz Irenu Žilić, Ninu Romić, Saru Renar, Mary May čini kvalitativni vrh i prvu ligu izvođačica s izraženim ambicijama proboja na globalnu kantautorsku scenu.

Billie Joan je unplugged punk kantautorica i karika koja nedostaje između nacionalnih varijanti Joan Jett, Joan Baez i Billie Holiday. Lani ste je mogli zapaziti kao dijelom novog vala izvođačica u sklopu projekta #femmenouvelle gdje je uz Idu Prester, Niku Turković, Ninu Bajsić i druge predstavljena kao jedna od najinteresantnijih domaćih kantautorica.

Po objavi novog albuma, ovisno o popuštanju pandemijske situacije, album će promovirati uživo diljem RH, u organizaciji matične koncertne agencije A1 Booking Agency.

„Selfless” je nastao u produkciji Milana Mijača, u njegovom kućnom studiju u Sinju, no finalni mastering odradio je Matej Zec (Let3).

„Album, koliko god je sličan, toliko je i različit od prethodnika, puno je osobniji, nešto više bluesy, no jednako sirov i oštar, ovaj put naglašen električnom gitarom, uz zanimljivo eksperimentiranje sa zvucima kiše, zvukom dječje igre, pa čak i pucnjem iz pištolja u jednoj od pjesama. Polako je poprimao oblik kroz 2018, završen je 2019 te prvotno najavljen za 2020, potom otkazan (courtesy of the year 2020), da bi tri godina nakon debija u proljeće 2021, ugledao svjetlo dana, za etiketu Dop Records i suizdavaštvu Aquarious Records”, objašnjava Billie Joan.

Album Billie opisuje kao „kidanje jednog dijela života, da bi nastupio drugi, novi dio. No, bilo kakvo kidanje, pogotovo nečega što je bilo dio tebe, ne dolazi bez patnje i boli koja nastupa nakon. Selfless nije nesebičnost (direktni prijevod), kao se na prvi pogled čini, već osjećaj da si manje svoj, „selfless”… svojevrsni obračun sa prošlošću ali dugotrajan, rastegnut, pun pogrešaka, krivih poteza, premišljanja, rat sa vlastitim očekivanjima, mračan krik duše koja jedini predah vidi u stvaranju nečega, koja sve ono što osjeća, ne može otvoreno reći, može jedino da sakrije u metaforu, da zamaskira pridjevom, da oboji ironijom. Jedan korak naprijed, dva nazad i tako stalno, unedogled.”

Album je dostupan putem svih digitalnih servisa, a uskoro će biti u u fizičkoj prodaji.

“Selfless”, popis pjesama:

Selfless
Different way
Judas
Lesson Learned
Now I See
The Preacher
Sore
Little Jimmy
Maybe

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X