Biograf Boba Dylana tvrdi da je nemoguće navodno seksualno zlostavljanje u vremenskom okviru koji je navela žrtva

Prošlog je tjedna podignuta optužnica protiv Boba Dylana zbog navodnog seksualnog zlostavljanja 12-godišnje djevojčice 1965. godine, što je pjevačev odvjetnik odbacio. Sada se javio i Dyalnov biograf koji tvrdi da se zlostavljanje u navedenom vremenskom periodu nije moglo dogoditi.

Poster filma ‘Don’t Look Back’ koji je tih dana sniman o Dylanu

Već po objavio ove vijesti je naš novinar Ivan Laić kao dobar poznavatelj Dylanove biografije napisao tekst Gdje je Bob Dylan bio u travnju i svibnju 1965. godine u kojem dovodi u pitanje vremenski okvir u koji je smješteno navodno zlostavljanje dvanaestogodišnjakinje 1965. godine navedeno u optužnici protiv Dylana.

Sa sličnom tezom se oglasio i Clinton Heylin, pisac koji je opsežno pisao o životu i radu Boba Dylana, te je kao njegov biograf često intervjuiran u vodećim svjetskim glazbenim medijima kad god je trebalo pojasniti neke detalje iz bardove prošlosti. Heylin također tvrdi da vremenski okvir od šest tjedana u travnju i svibnju 1965. u optužnici jednostavno “ne drži vodu”.

Heylin je izrazio sumnju u vremenski okvir koji je tužiteljica navela u svojoj tužbi. Najnovija autorova knjiga objavljena u svibnju, “The Double Life of Bob Dylan: A Restless, Hungry Feeling, 1941-1966” obuhvaća Dylanove rane godine, uključujući i razdoblje u kojem se navodno dogodilo zlostavljanje iz tužbe.

“To nije moguće”, rekao je Heylin za Huffington Post: “Dylan je za to vrijeme bio na turneji po Engleskoj, a dva od tih tjedana bio je u Los Angelesu, plus dan ili dva u Woodstocku.”

Potom je dodao: “Turneja je trajala 10 dana, ali Bob je doletio u London 26. travnja i vratio se u New York 3. lipnja. Ako je Dylan bio u New Yorku sredinom travnja, to je trajalo najviše dan ili dva. Woodstock je bio mjesto gdje je provodio većinu vremena kad nije bio na turneji.”

Heylin dodaje da je, ako je Dylan bio u New Yorku, pjevač “uvijek boravio u stanu svog menadžera u Gramercyju, a ne u Chelseaju”.

Biograf dalje napominje da se u to vrijeme snimao dokumentarni film o Dylanu “Don’t Look Back” i da je pjevača stalno pratila filmska ekipa, te je izrazio skepticizam da bi pjevač za to vrijeme mogao počiniti navodne zločine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X