Bixler-Zavala: Marihuana me pretvorila u monstruma

Cedric Bixler-Zavala, frontmen nekadašnje grupe The Mars Volta izjavio je nedavno za NME, da je trošio 1000 dolara tjedno na marihuanu te da je prestao uživati tu drogu kad je shvatio da se zbog nje pretvorio u monstruma.

Cedric Bixler-Zavala (Foto: Wikipedia)
Cedric Bixler-Zavala (Foto: Wikipedia)

“Zbog svoje napušenosti često sam se glupo ponašao, ali nisam htio odustati od klišea da mi je trava potrebna kako bi bio kreativniji”, rekao je Bixler-Zavala.

Napušavati se prestao nakon što je spoznao kako kreativnost dolazi iz same osobe, a ne iz trave. “U današnje vrijeme marihuana se ne uzgaja nužno na zemlji, a u svakom slučaju je uzgojena kako bi te sjebala i to opako”, izjavio je Bixler-Zavala.

Napomenuo je i kako je u SAD-u danas lako legalno nabaviti marihuanu te da je nedavno bio u jednoj trgovini u kojoj je dostupna. Međutim, kad je ispred sebe vidio ljude oboljele od AIDS-a i raka, kojima je marihuana potrebna za terapiju, shvatio je da njemu zapravo ne treba. “Meni je trebala samo zato da bih mogao i dalje živjeti u svom ‘balonu od dima’ i nastaviti izbjegavati interakciju s ljudima”, objasnio je Bixler-Zavala.

Zaključio je kako bez marihuane ima puno zdraviji odnos s fanovima. “To što sam ostavio travu pozitivno je utjecalo na mene podjednako kao na glazbenika i osobu. Danas se slikam s fanovima, razgovaram s njima, dajem im autograme kad god to požele. To nisam radio dok sam bio napušen. Postoje ljudi koji mogu normalno funkcionirati na marihuani, ali to nisam ja”, rekao je Bixler-Zavala.

Podsjetimo, Bixler-Zavala opovrgao je nedavno nagađanja o ponovnom okupljanju The Mars Volte rekavši kako je usredotočen na svoj novi bend Antemasque. The Mars Volta raspala se 2013. nakon što je Bixler-Zavala za Omara Rodriguez-Lopeza, člana tog benda rekao da nije dovoljno posvećen grupi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X