Blur uz objavu pjesme ‘The Narcissist’ najavio povratnički album

‘The Ballad of Darren’ stiže 21. srpnja.

Blur (foto: Press)

Bend Blur je spreman za veliku svjetsku koncertnu avanturu koju najavljuju novom pjesmom „The Narcissist” i albumom „The Ballad Of Darren” koji će izaći 21. srpnja.

Povijest britanske popularne muzike se ne može zamisliti bez spominjanja njihovog imena, baš kao što ni jedan tulum vrijedan spomena to ne može biti ako se na njemu ne čuje „Song 2″. S pet objavljenih albuma tijekom devedesetih i plejadom hitova („Girls & Boys”, Country House”, „Beetlebum”, „Parklife”, „Coffe & TV”, „Song 2″…) bend Blur predstavlja perjanicu globalnog fenomena zvanog britpop.

Frontmen Damon Albarn se tijekom dvijetisućitih razvio u svestranu autorsku i producentsku figuru čiji je talent pridonio uspjehu još jednog svjetskog fenomena – grupe Gorillaz. Neprekidno održavajući vezu s kolegama iz matičnog benda, Blur se nadalje povremeno oglašavao izdanjima da bi ove godine, nakon skoro desetljetne stanke, objavio novi singl „The Narcissist”.

Atmosfera u kojoj je nastajala pjesma je vratila članove grupe u vrijeme zajedničkog rada u studiju, sessionima na kojima su nastale najpoznatije pjesme. Prema njihovim riječima nadolazeći album „The Ballad Of Darren” je prilično nesvjesna posveta britpop eri, životu i glazbi koju su voljeli. Pjesma „The Narcissist” odiše tim nostalgičnim, ali nikako patetičnim ambijentom, jer je grupa Blur u potpunosti prisutna. Ovdje i sada bend osluškuje i prati, a stečeno znanje i iskustvo im pomaže da to pretoče u fenomenalne i inovativne muzičke forme.

Grupa Blur će tokom ljeta održati seriju koncerata širom Europe. Nama će najbliži biti nastupima na Primavera festivalu (Barselona/Madrid) ili na festivalu Roskilde u Danskoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X