Bob Dylan objavio prvu autorsku pjesmu u osam godina

‘Murder Most Foul’ traje 17 minuta i govori o atentatu na predsjednika Kennedyja.

Bob Dylan “Murder Most Foul”

Bob Dylan objavio je svoju prvu pjesmu nakon osam godina. “Murder Most Foul” traje 17 minuta i govori o atentatu na Johna F. Kennedyja.

Dylan je na Twitteru objavio klip s YouTubea na kojemu se može čuti ova epska balada uz poruku: “Pozdrav mojim obožavateljima i svima koji me prate, sa zahvalnošću za potporu i vjernost tijekom godina. Evo jedne neobjavljene pjesme koju smo snimili prije nekog vremena, a možda će vam biti zanimljiva. Ostanite sigurni, budite pažljivi i neka je Bog s vama.”

Nova pjesma sadrži brojne reference na kulturne ličnosti i događaje tijekom godina, posebno one vezane za šezdesete i sedamdesete. Dylan spominje rani hit Beatlesa “I Want to Hold Your Hand,” Patsy Cline i Woodstock, kao i Stevie Nicks i Dona Henleyja te Glenna Freyja iz Eaglesa.

Dylanov posljednji album s autorskim pjesmama bio je “Tempest” iz 2012. godine. Nakon toga objavio je tri albuma sa standardima, “Shadows in the Night” (2015.), “Fallen Angels” (2016.), i posljednji “Triplicate” iz 2017. godine.

Osim redovnih izdanja, Dylan objavljuje i nova izdanja iz tzv. “Bootleg Series”, od kojih je posljednji album prošlogodišnji “Travelin’ Thru, Featuring Johnny Cash: The Bootleg Series Vol. 15”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X