Bob Dylan objavio prvu autorsku pjesmu u osam godina

‘Murder Most Foul’ traje 17 minuta i govori o atentatu na predsjednika Kennedyja.

Bob Dylan “Murder Most Foul”

Bob Dylan objavio je svoju prvu pjesmu nakon osam godina. “Murder Most Foul” traje 17 minuta i govori o atentatu na Johna F. Kennedyja.

Dylan je na Twitteru objavio klip s YouTubea na kojemu se može čuti ova epska balada uz poruku: “Pozdrav mojim obožavateljima i svima koji me prate, sa zahvalnošću za potporu i vjernost tijekom godina. Evo jedne neobjavljene pjesme koju smo snimili prije nekog vremena, a možda će vam biti zanimljiva. Ostanite sigurni, budite pažljivi i neka je Bog s vama.”

Nova pjesma sadrži brojne reference na kulturne ličnosti i događaje tijekom godina, posebno one vezane za šezdesete i sedamdesete. Dylan spominje rani hit Beatlesa “I Want to Hold Your Hand,” Patsy Cline i Woodstock, kao i Stevie Nicks i Dona Henleyja te Glenna Freyja iz Eaglesa.

Dylanov posljednji album s autorskim pjesmama bio je “Tempest” iz 2012. godine. Nakon toga objavio je tri albuma sa standardima, “Shadows in the Night” (2015.), “Fallen Angels” (2016.), i posljednji “Triplicate” iz 2017. godine.

Osim redovnih izdanja, Dylan objavljuje i nova izdanja iz tzv. “Bootleg Series”, od kojih je posljednji album prošlogodišnji “Travelin’ Thru, Featuring Johnny Cash: The Bootleg Series Vol. 15”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X