Bob Dylan s ‘Murder Most Foul’ po prvi put zasjeo na vrh Billboarda

Pjesma je prva na ljestvici prodavanosti digitalnih rock pjesama.

Bob Dylan “Murder Most Foul”

Bob Dylan je prvi roker koji je nagrađen Nobelom, ali dosad još nikad nije postigao jedan od uspjeha koji mnogi prije njega jesu, a to je vlasništvo hita br. 1 na Billboardovoj ljestvici. No i to se sada promijenilo, neočekivano, s “Murder Most Foul”, pjesmom koja traje 17 minuta i govori o atentatu na predsjednika Kennedyja, a koja se nalazi na vrhu ljestvice prodavanosti digitalnih rock singlova. Dylan pod svojim imenom takvo što još nikad nije postigao.

Dylan je pjesmu objavio 27. ožujka, a do 2. travnja skinuta je u 10,000 primjeraka. Riječ je o prvoj autorskoj pjesmi koju je objavio nakon albuma ‘Tempest’ iz 2012. godine. Dylanove pjesme dosad su znale zasjesti na prvu poziciju, ali u izvedbama drugih glazbenika, pa su tako Peter Paul & Mary 1963. imali hit br. 1 s “Blowin’ in the Wind”, a The Byrds 1965. s “Mr. Tambourine Man”.

Sam Dylan je najbliže vrhu došao drugim mjestom s pjesmama poput “Like a Rolling Stone” i “Rainy Day Women #12 & 35”, te najkasnije 2000. s “Things Have Changed” koja je tu poziciju dohvatila na ljestvici u kategoriji “Adult Alternative”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X