Elephant Hump objavio singl ‘Sofa Surfer’

Elephant Hump su upravo objavili svoj treći singl pod imenom ‘Sofa Surfer’ kojim simbolično zatvara priču oko svojeg albuma prvijenca.

Elephant Hump ‘Sofa Surfer’

Video uradak je priča o potrazi. Život je igra, surfanje i traženje samoga sebe. Prikaz jednog životnog putovanja kroz animirani video spot. Ideja cijele priče temelji se na pogledu na život kroz indijsku tradiciju, koja kaže “Tvoj život je posljedica svih tvojih djela, tvoj život je tvoj odabir, tvoja karma”.

Karma je u ovom slučaju simbolizirana slonom kojem nedostaje dio jedne kljove, simbol koji također dolazi iz indijske tradicije. Jedna zanimljiva, ne jednostavna priča s jednom pozitivnom energijom i lijepom porukom koju bend pokušava prenijeti publici. Poruka koja dolazi iz srca benda.

Video su radili Marin Remić i Filip Pilj.

Grupa Elephant Hump osnovana je početkom 2016. godine, a čine je Dražen Gašparac (gitara, samples), Danijel Hršak (truba), Lovro Vrus (bas gitara) i Matija Nikić (perkusije), a na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već duže vrijeme.

Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova poput Mimika Orkestar, Antenat, No Chance, Thereaus, The Real Thing… Glazba koju stvaraju je zvuk umirujućih, nostalgičnih i mekih frekvencija isprepletenih u okvire elektronske i rock glazbe 60/70-ih izraslih iz nekih velikana poput Funkadelic, Fela Kuti, Ry Cooder, Morrisone, George Benson, David Gilmour, Miles Davis, Kruder & Dorfmeister, Thievery Corporation, Air…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X