Bolaji Badejo – producent Denyken autorskim projektom slavi 25 godina rada

Denis Mujadžić Denyken ove godine slavi 25 godina umjetničkog rada, ali ovog puta s jednim autorskim zaokretom pod imenom Bolaji Badejo.

Denis Mujadžić Denyken

U svojoj bogatoj karijeri radio je kao glazbenik, producent,snimatelj i aranžer sa eminentnim glazbenim imenima ovih prostora kao što su : Majke, Hladno Pivo, Pips,Chips & Videoclips, Jinx, Zabranjeno Pušenje, Vatra, Nina Badrić, Severina, Rade Šerbedžija, Arsen Dedić, Elvir Laković Laka, Quasarr…

Za svoj dosadašnji producentski rad nagrađen je sa 6 Porina za 6 različitih albuma te sa 3 novinarske nagrade Crni Mačak kao najbolji rock producent.

O obilježavanju ove obljetnice Denyken kaže : „ To je  neka vrsta rezimea, potreba da se zastane, okrene i podsjeti da kao umjetnik ostavljaš pozitivan trag, nadajući se da kroz svoj rad oplemenjuješ život nekog drugog, kroz univerzalni jezik glazbe.“

Podsjećamo da je deset godina unatrag obilježavajući 15 godina karijere Denyken izdao kompilacijski album sa svojim najboljim radovima „ Denyken 15“ a prihod od prodaje donirao je za SOS Dječje selo Lekenik. Prikupljena sredstva potrošena su za kupovinu opreme i izgradnju tonskog studija u okviru te institucije, te za potrebe banda njihovih štičenika znakovitog naziva Napadači sluha.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=roA0DDmlH30[/youtube]

Bolaji Badejo – „Nakon 25 godina i preko tri stotine raznih glazbenih projekata iza sebe vraćam se na nekin način na početak uz Bolaji Badejo… Za kvalitetan producentski rad i suradnju sa drugim autorima u karijeri najviše mi je pomoglo upravo to što sam i sam posjedovao taj, da tako kažem „refleks“ autora.
Radeći ovoga puta za sebe kao kompletan autor ‘With little help from my friends’ što bi Ringo rekao, ipak radim prije svega za publiku za koju se nadam da će pozitivno reagirati na ovaj moj iskorak.“

Pod imenom Bolaji Badejo Denyken okuplja kvalitetne glazbenike i napokon stvara vlastitu glazbu. Prvi singl se zove „Sve do mora“, a na njemu su sa Denykenom surađivali Ivanka Mazurkijević , Dino (A Zar Je To Važno), članovi Picksiebnera, Zabranjenog pušenja i drugi. Bolaji Badejo koncipiran je kao projekt na kojem ne stvara uvijek ista postava glazbenika, već okuplja poznate i manje poznate aktere hrvatske glazbene scene i na taj način otvara prostor za nove zvukove i kreativne ideje.

„Sve do mora je gorko slatka pjesma…slatka jer u sebi ima Irsko – keltsku melodioznost…, a gorka jer se kroz tekst dvoje ljudi koji su nekad bili par rastaje… No rastanci nisu samo tužni, oni su novi početak, sreća, a to ponekad ne vidimo odmah. Glazba, za mene, utjelovljuje tu drugu stranu rastanka“, tvrdi Denyken.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X