Bono Vox kaže da mu se ne sviđa vlastiti glas kao ni ime U2 i da mu je ‘neugodno’ zbog većine njihovih pjesama

Neočekivano priznanje frontmena grupe.

U2 (Foto: Universal Music)

Tijekom gostovanja zajednos gitaristom Edgeom na podcastu Awards Chatter (putem The Timesa), Bono Vox je rekao da isključuje radio kada čuje da se puštaju pjesme grupe U2 jer ne može slušati vlastiti vokal. Tvrdio je i da je tek nedavno naučio pjevati.

Bono Vox (pravim imenom Paul Hewson) nastavio je s ispovijedi i rekao da mu se “još uvijek” ne sviđa ni ime benda U2. “Stvarno mi se ne sviđa. Ali kao da imam neku vrstu naknadne disleksije”, rekao je i dodao: “Nisam shvaćao ni da je The Beatles loša igra riječi.”

“U našim glavama to je bilo kao špijunski avion, podmornica, bilo je futuristički – kako bi se pokazalo da implicira neku vrstu pristanka, ne, ne sviđa mi se to ime. Ime benda mi se još uvijek ne sviđa. Paul McGuinness, naš prvi menadžer, je tada rekao: ‘Vidi, to je sjajno ime, dobro će izgledati na majici; samo slovo i broj.”

Objašnjavajući svoje vokalne dionice, ironično je rekao da je ‘posebno ponosan’ na pjesmu “Vertigo” jer osjeća da se s njom posebno dodvoravao publici, a rekao je da je jednom vozeći se u automobilu osjetio nalet srama kad je puštena u eter jedna starija pjesma grupe U2.

Osvrćući se na 1980-te, Bono se prisjetio kako je pokojni Robert Palmer jednom prilikom rekao basistu Adamu Claytonu: “Bože, bi li ikada rekao svom pjevaču da samo nekad ode u niži ključ, učinio bi sebi uslugu i učinio bi uslugu svima nama koji ga moramo slušati.”

“Ali mislio sam izvan svog tijela. Nisam razmišljala o pjevanju. Nisam baš razmišljao o promjeni ključeva. Jesmo li ikad promijenili ključ?”, rekao je Bono Vox i na kraju uputio pitanje Egdeu.

Bono je rekao da je debitantska ploča U2 iz 1980. “Boy” sadržavala “vrlo jedinstven i originalan materijal” u smislu stihova, kao i neki “drugi albumi” koji su uslijedili. “Ali mislim da nisam popunio detalje”, nastavio je, “i kad pogledam unatrag kažem: ‘Bože’.”

Dodao je da misli kako je U2 često ljuljao brod vlastite sramote i zaključio: “Možda je to mjesto za umjetnika – biti na rubu svoje sramote.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X