Boris Blank vraća se sa singlom ‘Vertigo Heroes (Part l)’

Pionir elektronske glazbe i član kultne švicarske grupe Yello, Boris Blank novim singlom ‘Vertigo Heroes Part l’ uvodi publiku u svijet nadolazećeg solo projekta, odnosno albuma ‘Resonance’ koji će u cijelosti otkriti publici 16. veljače sljedeće godine.

Boris Blank (Foto: Martin Wanneruni)

Kao glazbenik koji više od četiri desetljeća oblikuje razvoj elektronske glazbe na globalnom nivou, novim izdanjem spreman je zvukom oslikati neistražene galaksije s kojih nudi fascinantan pogled u beskonačnost.

Uz sam singl, predstavljen je i futuristički vizual inspiriran retro industrijskom estetikom, po ugledu na klasike filmske umjetnosti, među kojima su „Berlin – Die Sinfonie einer Großstadt”, kao i remek djelo nijemog filma „Metropolis”.

Legendarni dvojac Yello, koji čine Boris Blank i Dieter Meier, osnovan je 1978. godine, a njihova muzika desetljećima osvaja glazbenu scenu svježim elektronskim impulsima. Čuvene singlove, među kojima su „Bostich”, „Oh Yeah”, „The Race” i „Limbo”, umjetnici opisuju kao multidimenzionalne zvučne prostore. Albumom „Point” obilježili su 2020. godinu i vladali radijskim eterom u Švicarskoj i Njemačkoj, dok su 2021. godine proslavili jubilarnih 40 godina karijere albumom „Yello 40 Years”. Nakon niza uspješnih ostvarenja za filmska djela, kao i prvih samostalnih albuma „Convergence” i „Electrified”, Boris Blank spreman je i u svojoj 71. godini otvoriti portal do sasvim nove zvučne dimenzije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X