Božo Vrećo pjesmom ‘Saba’ radi autorski iskorak u klupsku glazbu

Pjesma je rezultat suradnje i simbioze sa sjajnim sarajevskim dvojcem pod nazivom The Provincials, Edinom Gazićem i Adnanom Banjićem.

Božo Vrećo ‘Saba’

„Saba je pjesma koju sam napisao iz ljubavi prema svim ženama, mojim Muzama koje svaka na svoj način jesu Kraljice od Sabe. Ma kakvo vrijeme da je oko nas, ma kakav nemir i strah da je u nama, ma kakvo biće da je pokraj nas, žene imaju svoj kosmos ljubavi, nadnaravnu snagu da sve istrpe, sve nadjačaju i sve prebole, one su čuvarice boli, noćobdije tuge i same po sebi neprolazna Ljubav čiji sjaj ne jenjava”, poručio je Božo Vrećo povodom nove pjesme.

Pjesma je rezultat suradnje i simbioze sa sjajnim sarajevskim dvojcem pod nazivom The Provincials, Edinom Gazićem i Adnanom Banjićem, s kojima je Božo uskladio glazbu, zvukove koje dvojac stvara i njegov glas – sve se proželo u pjesmi koju je Božo iz srca pustio van. Spot u režiji Dine Kadragića sniman je na tri sjajna lokaliteta: Počitelju, kuli Hercega Stjepana u Ljubuškom i na pješčanim piramidama u Foči.

„Tekst koji sam napisao nalikuje onima od prije par stotina godina i ta spona modernog i avangardnog s jedne i autentično tradicionalnog, mističnog i sakralnog s druge strane postao je pečat mog opusa i stvaranja i siguran sam da ćete se pronaći u njoj i voljeti je, jer tu samo čista ljubav ljubavlju progovara”, izjavio je Božo.

Kraljica od Sabe, Makeda ili Bilkis je ona koja je pred kralja Solomuna došla čistog srca, i baš takva kakva jest, potpuno slobodna i oslobođena pravila, dostojanstvena, dualna i posebna, kao biće i kao vladar, ona danas simbolizira kako da budemo svoji i ne biti robinje i robovi sistema i društva koje nameće svoja pravila.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X