Brad Pitt i Nick Cave zajedno izlažu na kiparskoj izložbi u Finskoj

Glumac se pojavio s australski glazbenikom i britanskim kiparom Thomasom Houseagom na svojoj prvoj javnoj umjetničkoj izložbi.

‘Vrag se vraća iz rata’, keramička figurica Nicka Cavea (foto: Facebook)

Brad Pitt otkrio je svoje skulpture u muzeju umjetnosti u Finskoj u sklopu svoje prve javne umjetničke izložbe koja je iznenadila ovu nordijsku zemlju. Ovo je prvi put da je “uglavnom samouka” američka zvijezda predstavila svoje skulpture javnosti, priopćio je Muzej umjetnosti Sara Hildén, smješten u trećem po veličini gradu u Finskoj, Tampereu.

Pittove skulpture otkrio je sam 58-godišnji glumac u subotu u sklopu veće izložbe britanskog umjetnika Thomasa Houseaga, uz seriju keramike australskog glazbenika Nicka Cavea. “Za Nicka i mene ovo je novi svijet i naš prvi ulazak u njega. Jednostavno se osjećam dobro,” rekao je Pitt za finsku televizijsku kuću Yle na ceremoniji otvaranja.

Glumac se navodno počeo okušati u lončarstvu nakon razvoda od Angeline Jolie, provodeći i do 15 sati dnevno u Houseagovom studiju u Los Angelesu još 2017. godine. Za GQ je u kolovozu rekao da svoje bavljenje keramikom ne smatra umjetnošću, već kao “solo, vrlo tihu, vrlo taktilnu vrstu sporta”.

Pittov neočekivani posjet iznenadio je nordijsku zemlju jer njegovo sudjelovanje u izložbi nije prethodno najavljeno. “U tom smislu ovo je uzbudljivo i prekrasno”, rekla je glavna kustosica Sarianne Soikkonen za Agence France-Presse. Dodala je da je Houseagova odluka da uključi svoje prijatelje u svoju izložbu oblikovana pandemijom i “događajima u Houseagovom osobnom životu”.

Osim što prvi put ugošćuje Pittove skulpture, umjetnička izložba Houseagov je izložbeni debi u nordijskim zemljama i Caveova prva izložba keramike. Glazbenik, koji je studirao slikarstvo na Tehnološkom institutu Caulfield u Melbourneu prije nego što se posvetio glazbi, stvorio je 17 ručno oslikanih keramičkih figurica koje prikazuju “život vraga u 17 postaja”, kao posvetu viktorijanskim Staffordshire Flatback figuricama koje skuplja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X