Branitelji tražili zabranu Bajaginog koncerta u Sisku, turistička zajednica ih odbila

Nakon uspjele zabrane Bajaginog koncerta u Karlovcu i neuspjelih u Varaždinu i Slavonskom Brodu, oglasila se i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Siska i tražila zabranu koncerta Bajage i Instruktora na sisačkim Danima piva 15. rujna.

Bajaga i Instruktori na Šalati (Foto: Nino Šolić)

“Tražimo zabranu nastupa Momčila Bajagića Bajage, isključivo zbog njegovog nastupa tijekom Domovinskog rata kojim je bodrio ionako krvoločne horde četnika”, stoji između ostalog u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Siska, Antun Pereković, a svoje pismo poslali su i iz Koordinacije braniteljskih udruga Sisačko-moslavačke županije na čelu Nenadom Bužanićem. Razlozi navedeni u tom pismu također se pozivaju na nikad dokazani događaj koji se navodno dogodio u Kninu 1993. godine o kojem ovdje nećemo trošiti previše riječi, dok se ostatak pisma uglavnom svode na niz uvreda upućnih na račun Momčila Bajagića.

Njihovo pismo je upućeno gradskoj Turističkoj zajednici, koja je ujedno i organizator manifestacije Dani piva. Na zahtjev braniteljskih udruga oglasila se  Mirjana Žličarić, direktorica Turističke zajednice Grada Siska, te kratko i jasno izjavila kako je riječ o turističkoj mainfestaciji, da turizam ne poznaje granice, te kako je netko gospodinu Bajagiću dao radnu dozvolu da nastupa u Hrvatskoj i da je to Turističkoj zajednici dovoljno.

Dakle, tko voli Bajagu, može ga slušati i gledati 15. rujna u Sisku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X