Branitelji tražili zabranu Bajaginog koncerta u Sisku, turistička zajednica ih odbila

Nakon uspjele zabrane Bajaginog koncerta u Karlovcu i neuspjelih u Varaždinu i Slavonskom Brodu, oglasila se i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Siska i tražila zabranu koncerta Bajage i Instruktora na sisačkim Danima piva 15. rujna.

  • 62
    Shares
Bajaga i Instruktori na Šalati (Foto: Nino Šolić)

“Tražimo zabranu nastupa Momčila Bajagića Bajage, isključivo zbog njegovog nastupa tijekom Domovinskog rata kojim je bodrio ionako krvoločne horde četnika”, stoji između ostalog u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Siska, Antun Pereković, a svoje pismo poslali su i iz Koordinacije braniteljskih udruga Sisačko-moslavačke županije na čelu Nenadom Bužanićem. Razlozi navedeni u tom pismu također se pozivaju na nikad dokazani događaj koji se navodno dogodio u Kninu 1993. godine o kojem ovdje nećemo trošiti previše riječi, dok se ostatak pisma uglavnom svode na niz uvreda upućnih na račun Momčila Bajagića.

Njihovo pismo je upućeno gradskoj Turističkoj zajednici, koja je ujedno i organizator manifestacije Dani piva. Na zahtjev braniteljskih udruga oglasila se  Mirjana Žličarić, direktorica Turističke zajednice Grada Siska, te kratko i jasno izjavila kako je riječ o turističkoj mainfestaciji, da turizam ne poznaje granice, te kako je netko gospodinu Bajagiću dao radnu dozvolu da nastupa u Hrvatskoj i da je to Turističkoj zajednici dovoljno.

Dakle, tko voli Bajagu, može ga slušati i gledati 15. rujna u Sisku.

  • 62
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh