Brexit i glazbenici: Lily Allen premijera Camerona javno nazvala nemarnim

‘Gdje nam je jebeni premijer?’, pita se pop zvijezda na Twitteru.

Lily Allen (Foto: Wikipedia)
Lily Allen (Foto: Wikipedia)

David Cameron najavio je u petak nakon rezultata Brexita da će do listopada odstupiti s premijerske pozicije. Četiri dana nakon referenduma još uvijek je nejasno što će se na kraju dogoditi i hoće li Vlada aktivirati tzv. Article 50, mehanizam kojim bi Velika Britanija napustila EU, a koji dosad još nikada nije bio korišten.

Podsjetimo, referendum nije obvezujući i još uvijek postoji mogućnost da se Parlament odluči za ostanak, posebno ako se uzmu u obzir reakcije javnosti nakon Brexita, te peticija za drugi referendum koju je dosad već potpisalo preko četiri milijuna ljudi.

Lily Allen je zbog cijele te konfuzije na Twitteru prozvala premijera Camerona nemarnim jer nema nikakav plan za ovo što se događa. “To je potpuna sramota, gdje je nestao naš jebeni premijer? Ili Boris, ili itko tko ima neku moć? Što se događa?”, pitala se Allen.

Brojni su glazbenici od petka izrazili zabrinutost rezultatima Brexita, uključujući i Damona Albarna, Zayn, Jarvisa Cockera i braću Gallagher.

Anohni je jučer prozvala britansko glasanje za odlazak iz EU “zatvorskom pobunom”.

“Ljudi su legitimno frustrirani, posebno sirotinja i radnička klasa, oni koji su glasali za napuštanje EU. Ali te frustracije neće opasti izlaskom iz Unije. Točno se u vrijeme ovakvih kriza poput Brexita bogati još više bogate i zakopavaju svoje blago negdje daleko, dok se siromašni međusobno izjedaju. Problemi napuštene engleske radničke klase postat će samo još brutalniji kao rezultat Brexita. Ovo je bila zatvorska pobuna, a oni s ključevima uvijek pobijede”, napisala je Anohni na svom Facebook profilu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X