Brexit: Strani glazbenici morati će prihoditi minimalno 33 tisuće eura godišnje da bi dobili radnu vizu u Velikoj Britaniji

Ovakva je odredba finalan proizvod novog plana za imigrantsku politiku u post-Brexit eri.

Anti-Brexit demonstracije u Dusseldorfu, 2018. godine (izvor: Wikipedia)

Glazbenici iz inozemstva morati će imati minimalna primanja od 33 tisuće eura da bi zadovoljili uvjete dobivanja radne vize u Velikoj Britaniji. Odredbu je donio Government Migration Advisory Committee, tijelo koje u post-Brexitovskoj eri uređuje pitanja migrantskih politika.

Novi će zakon stupiti na snagu 31. prosinca 2020. godine, a vlada Therese May objašnjava da će na taj način prioritizirati visokokvalificirane radnike/glazbenike koji će “favorizirati talent i vještinu, a ne nečiju nacionalnost”.
Po pitanju turneja, ističu da će bendovi koji posjećuju Veliku Britaniju i dalje imati isti komoditet koji su uživali i do Brexita.

“Posjetitelji čiji je put u Britaniju kratkoročne naravi moći će, kao i do sada, neometano uživati u aktivnostima zbog kojih stižu na naš Otok, uključujući i dopuštene plaćene angažmane”, izjavljuju iz Government Migration Advisory Committee.

UK Music, kišobran organizacija koja predstavlja glazbenu uniju u Velikoj Britaniji, već je limit od 33 tisuće eura godišnje zarade nazvala “glavnom prijetnjom” glazbenoj industriji.

“Postaviti limit na 33 tisuće eura godišnje zarade postaje glavna prijetnja britanskoj glazbenoj industriji, naročito uzevši u obzir da je poznato da glazbenici ovdje u prosjeku zarađuju oko 22 tisuće funti godišnje, što je debelo ispod prosjeka u usporedbi s ostalim zanimanjima”, napominju.

Ističu i da bi ovakva politika dobivanja radnih viza mogla inducirati i osvetu od strane zemalja Europske Unije koje bi, u tom scenariju, uveli dodatne trošarine i dodatno postrožili paletu birokratskih regulativa za glazbenike koji u Europu stižu iz Velike Britanije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X