Britanci lansirali kampanju jer žele da pjesma ‘American Idiot’ bude najslušanija za vrijeme Trumpovog posjeta

Pjesma Green Daya, ‘American Idiot’, trenutačno se vraća na vrh britanskih glazbenih ljestvica – 14 godina od prvog puštanja na slobodu. Oživljavanje pjesme dio je kampanje kojom se prosvjeduje protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa.

  • 28
    Shares
‘American Idiot For Number 1’ šilterica, aluzija na MAGA kape iz Trumpove predsjedničke kampanje (izvor: screenshot: Instagram)

Kampanja je ponijela ime “Make American Idiot Great Again”, a Britanci će ovaj, 14 godina stari singl, grupe Green Day pokušati ponovno etablirati na broju jedan nacionalne top liste i to za vrijeme Trumpovog prvog posjeta Velikoj Britaniji, na rasporedu sljedeći tjedan 13. srpnja.

Britanci mahnito skidaju i strimaju ovaj singl Green Daya iz 2004. godine i nadaju se da će uspjeti uspostaviti “American Idiot” na broju jedan za vrijeme Trumpovog posjeta.

“Dajmo mu dobrodošlicu koju zaslužuje”, piše na Facebook profilu kampanje, “Radimo ovo iz zabave, jer će ga raspizditi.”

Od 6. srpnja pjesma je već na vrhu britanske ljestvice preko Amazona.

Trump je, čini se, kako izvještava Guardian, od britanske premijerke Therese May tražio jamstvo da neće biti nikakvih prosvjeda tijekom njegove posjete. May je, navodno, zahtjev cinično otklonila.

  • 28
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X