Britanci ovaj vikend u znaku liverpulskih post-Covid pilot nastupa za više od 10.000 ljudi

Kao da se pandemija nikad nije dogodila.

Bramley Moore Dock Warehouse u Liverpoolu 30. travnja 2021. (Izvor: Benjamin Butterworth / Twitter)

Koncertni prostor Bramley Moore Dock Warehouse u Liverpoolu okupio je 6.000 posjetitelja u petak 30. travnja i subotu 1. svibnja bez pridržavanja mjera fizičke distance, a glavne zvijezde partyja bili su Fatboy Slim, The Blessed Madonna i Jayda G.

Danas je na redu koncert, nazvan Sefton Park Pilot, koji dolazi kao dio mnoštva vladinih pilotskih koncertnih događaja prije nego li Engleska postupno izađe iz koronavirus blokade do kraja lipnja.

Tako će 5.000 obožavatelja moći će prisustvovati događaju 2. svibnja u Sefton Parku, na kojem je obično 7.500 posjetitelja. Prije nego što im se odobri ulazak, sudionici će morati proći testiranje na COVID-19 u lokalnom ispitnom centru, kao i još jedan test nakon koncerta. Tijekom koncerta neće se tražiti da nose maske ili prakticiraju fizičku distancu.

Britanski medijski i internetski prostor jučer i danas je prepun fotografija, snimaka i reakcija na najveći party održan u Bramley Moore Dock Warehouseu otkako je počela pandemija koronavirusa koja je sa sobom donijela lockdown u ožujku prošle godine.

Jedini uvjet za prisustvo bio je negativni test na koronavirus izveden dan prije, a posjetitelji su zatraženi da nekoliko dana kasnije naprave drugi test kako bi se pomogla pratiti stopu eventualne zaraze. Prostor nekadašnjeg skladišta bio je dupkom popunjen klupskom publikom.

Iza večerašnjeg nastupa stoji organizator Festival Republic, a čelni čovjek Melvin Benn rekao je za NME da će se obožavatelji koji dolaze na povijesni koncert Sefton Park Pilot “ponašati kao da se pandemija nikada nije dogodila”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X