Bruce Springsteen brani cijene ulaznica za turneju: Cijene su u rangu pristupačnosti

Bruce Springsteen se u razgovoru za The Rolling Stone osvrnuo na bijes obožavatelja zbog visine cijena ulaznica za njegovu nadolazeću turneju, tvrdeći da je ‘većina potpuno pristupačna’.

Bruce Springsteen na koncertu (Foto: Wikipedia)

Kad su ulaznice za njegovu turneju 2023. prvi put puštene u prodaju u srpnju ove godine, mnogi su bili šokirani kada su vidjeli da su neke imale cijenu od 5.000 američkih dolara.

Ubrzo nakon toga, Ticketmaster je odgovorio na kontroverzu tvrdeći da su visoke cijene posljedica njegovog programa “dinamičkih cijena”, koji odgovara potražnji za ulaznicama. Tvrtka povećava ili smanjuje cijene u skladu s onim za što bi ih drugi preprodali, zadržavajući novac u kući za prodavača i umjetnika.

Sada, u razgovoru za Rolling Stone u intervjuu objavljenom u petak 18. studenog, Springsteen je upitan je li unaprijed znao za dinamične cijene i žali li zbog čega, te je po prvi put javno izašao sa svojim stavom.

“Ono što sam radio dosad je jednostavna stvar. Kazao bih svojim dečkima: ‘Izađite i pogledajte što svi drugi rade. ‘Ajmo naplatiti malo manje’”, odgovorio Spreingsteen je i dodao: “Proteklih 49 godina ili koliko već dugo sviramo, bili smo skoro uvijek ispod tržišne vrijednosti. Uživao sam u tome. Bilo je sjajno za fanove”, rekao je Springsteen i objasnio je da ovaj put želi “raditi isto ono što rade svi drugi”.

“Dakle, to se dogodilo”, kazao je Springsteen i nastavio: “Kupnja ulaznica postala je vrlo zbunjujuća, ne samo za obožavatelje, već i za umjetnike. Zaključak je da je većina naših ulaznica potpuno pristupačna. Cijene su u rangu pristupačnosti. Imamo one karte koje će ići po toj višoj cijeni, jer su dosad preprodavači ili netko drugi uzimali taj novac. Odlučili smo se za to i znam da je to bilo nepopularno među nekim obožavateljima. Ali ako bude bilo kakvih pritužbi, svatko može dobiti svoj novac natrag.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X