Pogledajte premijerno video spot ‘Nisam sama’ grupe Turisti

Najnoviji singl riječke grupe Turisti s posljednjeg, trećeg albuma ‘Apneja’, dobio je u svoju video priču. Spot za pjesmu ‘Nisam sama’ režirala je redateljica Kristina Barišić, a i snimila na cjelodnevnom setu upriličenom u dvorani Filodrammatica u Rijeci.

Turisti ‘Nisam sama’ (foto; Kristina Barišić)

Pjesma “Nisam sama” otvara album, a spot za pjesmu jedinstven je u svojoj ideji. Naime, svirački dio Turista utjelovila je sâma Iva Močibob.

Vježbajući marljio i strpljivo, preobrazila se u basisticu, gitaristicu i bubnjarku, i profesionalno “skinula” posebnosti sviranja svih instrumenata. Nije bilo jednostavno ni lako, kao što često takva nije niti Ljubav – tema ove, jedne od najzanimljivijih “Apnejinih” pjesmama. Ali itekako je vrijedilo jer je Iva, uz Kristininu redateljsku palicu, iznjedrila vanserijski video uradak.

“Ponekad je teško misliti na išta drugo nego li na ljubav”, pričaju Turisti i dodaju:  “Možete se gubiti po šoping molovima satima, sjediti u kafiću s prijateljima, gledati beskonačne TV serije, ali ništa vas neće poštedjeti jednosmjerne potrage za onim nečim najvažnijim. A kad se to dogodi u trenu se dokida usamljenost, pa i u odsutnosti ljubavi atmosfera ostaje u nama i nikada više nismo sami. Svaki mali pokret, izgovorene riječi, pogled u nama izaziva začudnost i nepovratno se mijenjamo, kao da se u nama uvijek iznova budi proljeće. I zaista nam se čini da smo nepobjedivi, poput Marvelovih junaka možemo skočiti s kraja svemira i preživjeti. No, isto tako možda je mantra ‘nisam sama’ zapravo znak samozavaravanja, čak i bespomoćnosti pred nadiranjem uspomena koje nadolaze nepredvidljivim ritmom i dinamikom. Baš kao neželjeni gost/ghost.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X