Bruce Springsteen objavio album ‘Letter To You’

Novi album ‘Letter To You’ je 20. Springsteenov studijski album (Columbia Records/Menart). Na album je Springsteen uspio pretočiti ono što već nekoliko mjeseci mnogima najviše treba – ulovio je neusporedivu moć izvedbe rock banda uživo. Prva je to live svirka E Street Banda nakon dugo vremena zabilježena je na pjesmama koje su nastale na neraskidivim vezama nastalim kroz život u glazbi.

Bruce Springsteen And The E Street Band ‘Letter To You’

“Volim emotivnu prirodu koju ima “Letter To You”, kaže Springsteen. “I volim zvuk E Street Banda koji svira sve uživo u studiju, i to na način na koji nikad prije nismo radili i bez nasnimavanja. Album smo napravili u samo pet dana i ispalo je da je to jedno od najvećih iskustva snimanja koje sam ikad doživio.”

Springsteenu su se na” Letter To You” albumu pridružili: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano i Jake Clemons. Produkciju potpisuje Ron Aniello s Bruceim Springsteenom, miks je radio Bob Clearmountain, a master Bob Ludwig.

12 pjesama na albumu uključuje materijal koje je Springsteen nedavno napisao za E Street Band, ali i nove verzije legendarnih, prije neobjavljenih kompozicija iu sedamdesetih (“Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest,” and “Song for Orphans.”). Svaka od njih odaje počast E Street Bandu, rock glazbi kao takvoj, ali i njenoj ulozi u Springsteenovom životu. Album je snimljen u Springsteenovom domu, odnosno njegovom studiju u New Jerseyju.

Uoči izlaska albuma, objavio je dva singla „Letter To You” i Ghosts”

Uz album „Letter To You”, objavljen je i dokumentarac koji je zasada ekskluzivno dostupan na Apple TV+, Film je režirao Thom Zimny, a uključuje izvedbe E Street Banda, snimke iz studija i nikad viđeni arhivski materijal. Springsteen u dokumentarcu pruža uvid u novi album, te otkriva misli i osjećaje koji stoje iza svega. Novu glazbu stavlja u kontekst njegovog cjelovitog opusa.

Album prati i sjajna kampanja kroz koju se legendarni glazbeni povezuje s obožavateljima pa tako Springsteenu možete poslati i pismo.

Springsteenova impresivna karijera traje više od 40 godina, počevši s “Greetings from Asbury Park, NJ” 1973. (Columbia Records). Osvojio je mnoštvo priznanja i nagrada: 20 Grammyja, Oscara iTonyja, ušao u Rock and Roll Hall of Fame. Američki predsjednik Barack Obama uručio mu je 2016. Predsjedničku medalju slobode, najviše civilno odlikovanje u SAD-u.

Popis pjesama: “Letter To You”:

1. One Minute You’re Here
2. Letter To You
3. Burnin’ Train
4. Janey Needs A Shooter
5. Last Man Standing
6. The Power Of Prayer
7. House Of A Thousand Guitars
8. Rainmaker
9. If I Was The Priest
10. Ghosts
11. Song For Orphans
12. I’ll See You In My Dreams

Saznajte više: Bruce Springsteen ‘Letter to You’ – slijedi li penzija ili renesansa?

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X