Bruce Springsteen objavio album ‘Letter To You’

Novi album ‘Letter To You’ je 20. Springsteenov studijski album (Columbia Records/Menart). Na album je Springsteen uspio pretočiti ono što već nekoliko mjeseci mnogima najviše treba – ulovio je neusporedivu moć izvedbe rock banda uživo. Prva je to live svirka E Street Banda nakon dugo vremena zabilježena je na pjesmama koje su nastale na neraskidivim vezama nastalim kroz život u glazbi.

Bruce Springsteen And The E Street Band ‘Letter To You’

“Volim emotivnu prirodu koju ima “Letter To You”, kaže Springsteen. “I volim zvuk E Street Banda koji svira sve uživo u studiju, i to na način na koji nikad prije nismo radili i bez nasnimavanja. Album smo napravili u samo pet dana i ispalo je da je to jedno od najvećih iskustva snimanja koje sam ikad doživio.”

Springsteenu su se na” Letter To You” albumu pridružili: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano i Jake Clemons. Produkciju potpisuje Ron Aniello s Bruceim Springsteenom, miks je radio Bob Clearmountain, a master Bob Ludwig.

12 pjesama na albumu uključuje materijal koje je Springsteen nedavno napisao za E Street Band, ali i nove verzije legendarnih, prije neobjavljenih kompozicija iu sedamdesetih (“Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest,” and “Song for Orphans.”). Svaka od njih odaje počast E Street Bandu, rock glazbi kao takvoj, ali i njenoj ulozi u Springsteenovom životu. Album je snimljen u Springsteenovom domu, odnosno njegovom studiju u New Jerseyju.

Uoči izlaska albuma, objavio je dva singla „Letter To You” i Ghosts”

Uz album „Letter To You”, objavljen je i dokumentarac koji je zasada ekskluzivno dostupan na Apple TV+, Film je režirao Thom Zimny, a uključuje izvedbe E Street Banda, snimke iz studija i nikad viđeni arhivski materijal. Springsteen u dokumentarcu pruža uvid u novi album, te otkriva misli i osjećaje koji stoje iza svega. Novu glazbu stavlja u kontekst njegovog cjelovitog opusa.

Album prati i sjajna kampanja kroz koju se legendarni glazbeni povezuje s obožavateljima pa tako Springsteenu možete poslati i pismo.

Springsteenova impresivna karijera traje više od 40 godina, počevši s “Greetings from Asbury Park, NJ” 1973. (Columbia Records). Osvojio je mnoštvo priznanja i nagrada: 20 Grammyja, Oscara iTonyja, ušao u Rock and Roll Hall of Fame. Američki predsjednik Barack Obama uručio mu je 2016. Predsjedničku medalju slobode, najviše civilno odlikovanje u SAD-u.

Popis pjesama: “Letter To You”:

1. One Minute You’re Here
2. Letter To You
3. Burnin’ Train
4. Janey Needs A Shooter
5. Last Man Standing
6. The Power Of Prayer
7. House Of A Thousand Guitars
8. Rainmaker
9. If I Was The Priest
10. Ghosts
11. Song For Orphans
12. I’ll See You In My Dreams

Saznajte više: Bruce Springsteen ‘Letter to You’ – slijedi li penzija ili renesansa?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X