Bruce Springsteen potvrđen je kao najplaćeniji glazbenik 2021. godine

The Boss je zaradio 590 milijuna američkih dolara.

Bruce Springsteen (foto: Wikipedia)

Bruce Springsteen proglašen je najplaćenijim glazbenikom u 2021. godini, zaradivši prijavljeni iznos od 590 milijuna američkih dolara, od čega je većinu zaradio prodajom svojih autorskih i izdavačkih prava prošlog mjeseca.

Spomenuti iznos dolazi iz novog izvješća koji je Rolling Stone podijelio u petak 14. siječnja, a u kojem je bivši urednik Forbesa Zack O’Malley Greenburg primijetio da su tri od deset prošlogodišnjih najbolje plaćenih glazbenika na listi zbog višemilijunskih prodaja vlastitih kataloga.

Springsteenov rekordni ugovor sa Sony Musicom, procijenjen na 550 milijuna dolara, označio je tako najviši iznos koji je neki glazbenik ikada postigao za svoju diskografiju. Sony Music je pak dobio vlasništvo nad cijelim Bossovim katalogom, koji obuhvaća 20 studijskih albuma, 300 pjesama, sedam EP-a, 23 ploče uživo i još mnogo toga.

Najveći dio preostalih 40 milijuna dolara koje je Springsteen zaradio 2021. svodio se na njegov povratak na Broadway prošlog ljeta (gdje je odigrao 26 predstava), kao i na dva suradnička projekta s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom – knjiga i ekskluzivni Spotify podcast oba naslovljena “Renegades: Born In The USA”.

JaY-Z je na drugom mjestu zaradivši približno 470 milijuna dolara. Najveći dio njegove zarade došao je od prodaje vlastitog udjela Tidala vrijedne 302 milijuna dolara (streming servis je prvotno kupio za 56 milijuna dolara) suosnivaču Twittera Jacku Dorseyju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X