Bruce Springsteen u Milanu – The Boss i San Siro vole se javno

O koncertu Brucea Springsteena svi smo čuli mnogo priča i prije nego što smo prvi put nazočili spektaklu. Najjači je, najbolji je, najduže svira, najbolju publiku ima…

Bruce Springsteen u Milanu 3. srpnja 2016. (Foto: Vedran Brkulj)
Bruce Springsteen u Milanu 3. srpnja 2016. (Foto: Vedran Brkulj)

I sve je bome istina! Pogotovo još kad se radi o koncertu na milanskom stadionu San Siro, s kojim The Boss očito ima posebnu vezu te se ondje vraća svaki put kad dođe u Europu. Evo, ja sam 3. srpnja 2016. prvi put odlučila pogledati o čemu se radi i stvarno sam ostala “paf”! Kao netko tko nije neki strašni fan njegovog opusa, moram priznati da sam postala i da ću loviti koncert svaki put kad bude turneja po Europi.

Tijekom svirke koja je trajala čak 3 sata i 45 minuta, Springsteen je odradio presjek svoje bogate karijere te je u 35 pjesama koje je odsvirao publici predstavio i nekoliko obrada. Koncert je otvorio pjesmom “Land of Hope and Dreams”, nakon čega je publika uglas s glazbenikom pjevala sve do kraja koncerta. Na zahtjev publike The Boss je otpjevao i pjesmu “Lucille” (Little Richard), a cijeli stadion se orio na njegovoj “Because the Night” koju je proslavila Patti Smith.

“Sherry Darling”, “Two Hearts”, “My Love Will Not Let You Down”, “Out In The Street”, “Hungry Heart”, “Point Black”, “I’m a Rocker” i “Darlington County” samo su neki od njegovih hitova koje je Springsteen odsvirao u prvom dijelu koncerta. Nakon 28 pjesama se s bendom povukao s pozornice, no ubrzo se vratio te je uz raspaljena svjetla na stadionu odsvirao svoje najjače hitove. “Born in the USA”, “Born to Run” i “Dancing in The Dark” publika je genijalno prihvatila, a atmostefa na koncertu je bila neopisivo dobra do samog kraja drugog bisa, na kojem je glazbenik akustično odsvirao pjesmu “Thunder Road”.

O Springsteenovim koncertima se očito ne treba puno objašnjavati što je kada bilo, jer zasigurno svaki put oduševi ekipu, a platiti upad za takvo nešto nikada nije uzaludno trošenje novaca. Ono što mi se iskreno najviše svidjelo je činjenica da organizatori nisu prekrcali stadion. Na parteru se uredno moglo na miru šetati tijekom koncerta, nije bilo reda za pive ni za ništa drugo. Jedino je, barem za naše prilike, piva od 6 eura malo too much, ali i to ćemo im oprostiti.

Znam da su neki na njegovom koncertu bili više od 20 puta, a ja sada tek prvi put, ali svake preporuke! Bruce Springsteen spomenuti je koncert u Milanu održao u nedjelju 3. srpnja, a preksinoć (5. srpnja) je održao drugi koncert na istom mjestu, koji sigurno nije bio niti malo loše iskustvo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X