‘Bubblegum’ Marka Lanegana dobiva posebno izdanje za 20. obljetnicu

Iz tabora pokojnog Lanegana poručuju i to da je to početak niza planova koje imaju za ovu godinu.

Mark Lanegan “Bubblegum XX”

“Bubblegum”, nedvojbeno jedno od remek-djela Marka Lanegana, dobit će svoje posebno izdanje povodom 20. obljetnice. “Bubblegum XX”, izlazi 23. kolovoza.

Nakon godina provedenih u brušenju svog zanata kao tekstopisac, Mark je odvojio malo vremena kako bi se pridružio svojim drugovima u QOTSA-i, što je uvelike utjecalo na njegov sljedeći posjet studiju.
“Sessioni za ovu ploču zatekli su Marka na jednom od njegovih najkreativnijih i najeksperimentalnijih vrhunaca. Okružen nevjerojatnom kolekcijom glazbenika, stvorio je “Bubblegum” kao zbroj svih ovih izvanrednih dijelova,” stoji u objavi za medije.

Izvorna ploča “Bubblegum” i njezin sestrinski EP “Here Comes the Weird Chill”, kao i B strane s tih ploča remasterizirani su u studiju Abbey Road u Londonu.

“Ušli smo u njegovu arhivu i izvukli neke od neobjavljenih pjesama koje su snimljene tijekom tih istih sessiona i zatim ih masterirali. Našli smo obilje zapanjujućeg materijala (sada je i Beck dodan popisu suradnika), a čitajući Markove bilješke, vidjeli smo da su svi oni bili uključeni u konačni redoslijed u jednom trenutku prije nego što je objavljen konačni popis pjesama”, poručuju urednici izdanja.

Set je zaokružen zbirkom demo snimaka koje je producirao Troy Van Leeuwen. On ih je snimio u raznim hotelskim sobama na Zlatnoj obali Australije dok su bili na turneji. Snimke su ovdje uključene u cijelosti.

Iz tabora pokojnog Lanegana poručuju i to da je proslava 20. godišnjice “Bubbleguma” početak niza planova koje imaju za ovu godinu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X