Buč Kesidi objavili album i koncertni film ‘Uživo sa stadiona Tašmajdan’

Za uvod u ljeto i koncertnu sezonu Buč Kesidi objavljuju novi album ‘Uživo sa stadiona Tašmajdan’ snimljen na njihovom najvećem samostalnom koncertu na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10.000 fanova.

Buč Kesidi ‘Uživo sa stadiona Tašmajdan’

Novi live album i koncertni film dostupan je od danas, petka 24. svibnja, na svim streaming servisima, a dan ranije od 20:00 na YouTube kanalu benda je objavljen premijerni uvid u album uz live izvođenje pjesme „Curimo po asfaltu”.

Serija koncerata koja je počela trijumfalnim nastupima u rasprodanom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata, kulminirala je najvećim solo koncertom koji je održan 16. rujna 2023. na beogradskom stadionu Tašmajdan. Kao prvi regionalni bend novije rock generacije kojem je pošlo za rukom da rasproda najveći stadion u centru Beograda, Buč Kesidi su koncertom na Tašmajdanu obilježili vrhunac regionalne turneje „Skupi snagu“. Sada će to zauvijek ostati zabilježeno za glazbenu povijest kroz live album koji je uklopio sve hitove s prvog i drugog albuma, kao i posljednja tri singla koja će se naći na novom studijskom albumu.

Ljevoruki rock dvojac iz Pančeva publiku je na koncertu uveo u euforiju kojoj se ona prepustila od samog početka. Tijekom dva sata Luka i Zoran su izveli 20 pjesama, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Nakon uvoda krenuli su jako s „Euforijom“, nakon koje su uslijedili hitovi „Laž“, „Kafe aparat“, „Trebaš mi“, „Draga“, „Čekam te“ i obožavana „Subota“. „Skupi snagu“ je donijela specijalnu energiju, a vrisak nekoliko tisuća devojki pratio je najavu svake nove pjesme – “Stani!!! Stani!!!”, „Pola pet“, „Kasno je“, “TIHO”, “Uragan”, „Curimo po asfaltu“, „Nema ljubavi u klubu“, „Nedelja ujutru“, kao i jedan od najvećih hitova „Idemo do hodnika“, tokom kojeg je publika nadjačala razglas, zatim “Nebitna”, dok je s velikim hitom „Đuskanje ne pomaže“ završio dvosatni ples na Tašu.

Koncert na rasprodanom Tašmajdanu pokazao je da dvojac Luka Racić i Zoran Zarubica, imaju zrelost svjetskih superstarova iako za sebe kažu da su tek počeli. Najveći solo koncert dosadašnje karijere Buč Kesidija izdan je u suradnji s PGP RTS, dok produkciju potpisuje Milan Bjelica. Za omot je korištena fotografija Vedrana Metelka, a dizajn potpisuje Ana Žunić.

Album “Uživo sa stadiona Tašmajdan” uvodi Buč Kesidi u novu seriju ljetnjih nastupa po regiji, a već ovog vikenda bend se penje na glavnu pozornicu Sea Star Festivala u Umagu gdje će kao headlineri nastupiti 24. svibnja, dok u Skoplje stižu 5. srpnja na Stadion Na Arm. To će biti prilika da se čuje najbolje od benda, kao i neke nove pjesme koje je Buč Kesidi proteklih mjeseci stvarao u svom studiju.

Novi live album i koncertni film dostupan je od danas, 24. svibnja, na svim streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X