Stereo Banana u novom spotu predviđa kako će izgledati Niš za 100 godina

Popularni niški hip-hop dvojac Stereo banana objavio je novi hit singl i spot za pjesmu ‘Vikend’.

Stereo Banana ‘Vikend’

U novom videu Naopak (Marko Anđelković) i Nemus (Nemanja Nedeljković) vode nas, u svom realnom i digitalnom obličju, kroz poznate niške krajolike, onako kako sad izgledaju, ali i onako kako zamišljaju da će izgledati kroz kojih stotinu godina.

Zoran Marković Zonjo, poznat po spotovima koji su proslavili crnogorski hip-hop dvojac Who See i član grupe The Books of Knjige, osmislio je i režirao spot za pjesmu “Vikend”.

“Uspjeh spota je zavisio od dobro izvježbanog cimanja ramenom. Prvo bez odijela, samo u čistim bijelim gaćicama kako ne bi imali nikakav otpor tkanine u gornjim ekstremitetima, a potom i u kostimu ali na 1500 metara nadmorske visine Durmitora. Kad su savladali pokrete pri niskom vazdušnom pritisku koji donosi loše vrijeme na planini, znao sam da ih mogu vratiti u Niš i da su potpuno spremni za snimanje, ali rendgenom”, izjavio je Zonjo.

Singl “Vikend” predstavlja novu muzičku direkciju Stereo banane koja je blago nagovešćena na njihovom posljednjem albumu “Niške strasti”, izašlom krajem 2022. godine za mladu diskografsku kuću Midget Unit Records. Sama realizacija ovog videa ne bi bila moguća bez dragocjene suradnje s niškom firmom Ingsoftware, dok o samoj pjesmi Marko Anđelković, frontmen sastava, kaže: “Ovu saradnju sa Zonjom smo planirali godinama. Drago nam je da smo još udružili snage sa firmom Ingsoftware iz Niša i svi zajedno doprineli ovome. Nije bilo lako pomiriti svačije želje i naći balans u svemu, ali čini nam se da smo u tome uspeli. Ovo je u biti ljubavna pesma posvećena našem rodnom gradu, mada bismo voleli da istaknemo, da je na kraju i opšte rodoljubiva i da u samo središte stavlja ono što pojam zavičaj predstavlja za svakog od nas ponaosob. Hvala svima koji su učestvovali, bilo je uživanje. Radujemo se novom letu i želimo i vama i nama klasično šijenje sambice.”

Svoje koncertne putešestvije Stereo banane započinju 6. lipnja na otvaranju sezone beogradske Zappa Barke i 7. lipnja u novosadskom Gerila Baru, a nastavit će se tijekom ljeta na teritoriju cijele regije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X