‘Bum, bum, bum’ – Mayales ima novi singl

Novi animirani spot grupe Mayales potpisuje Tihomir Jalšovec.

Mayales - Bum, bum, bum
Mayales – Bum, bum, bum

Treći album kultne zagrebačke grupe Mayales, “Simbol za sunce”, izašao je u travnju ove godine i odmah proglašen kandidatom za album godine. Do sada je doživio četiri video ekranizacije svojih singlova (“Danas smo happy”, “Roadie”, “Među tajnim tajnama”, “Malena”), a sad se listi pridružuje i pjesma “Bum, bum, bum”. Spot je realiziran u suradnji s Tihomirom Jalšovcem (Jinx “Ljeto”), još jednim video art umjetnikom s kojima Mayales pažljivo gradi svoj vizualni identitet.

Radi se o pjesmi koja je podcrtana u gotovo svakoj od recenzija albuma, kao najbolji primjer originalnosti i raskoši koju Mayales u pravilu unosi u domaću mainstream scenu još od debitantskog albuma iz 1999. godine. Iznimno energična pjesma u kojoj se Petar Beluhan svojim tekstom odmiče od uobičajenih kinky ljubavnih tema te objavljuje svojevrsni proglas svojeg poslanja da posvijetli put dušama izgubljenim u mraku.

Mayales nastavlja promociju svojeg posljednjeg albuma serijom koncerata diljem Hrvatske. Izdvajamo skorašnji koncert u zagrebačkom MSUu ([email protected] Gorgona, 8.10.2017.) gdje se ponovno očekuje izlazak deveteročlane postave koja i svojim sjajnim nastupima demonstrira nastavak tvrdoglavog bježanja od monotonije i ponavljanja.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X