Cameron Crowe adaptira kultni ‘Almost Famous’ u novi mjuzikl

Cameron Crowe najavio je da će Oscarom ovjenčani ‘Almost Famous’ doživjeti i svoju mjuzikl adaptaciju.

  • 5
    Shares
Isječak iz filma ‘Almost Famous’, Patrick Fugit kao William Miller i Kate Hudson kao Penny Lane (izvor: Wikipedia)

Podsjetimo, film iz 2001. godine baziran je na tinejdžerskim danima Camerona Crowea kada je radio kao glazbeni novinar za magazin Rolling Stone i usput putovao s bendovima poput Led Zeppelina, Eaglesa, Lynyrd Skynyrda i ostalih. “Almost Famous”, odnosno Cameron Crowe, za tu je filmsku godinu nagrađen i Oscarom u kategoriji najboljeg scenarija.

Radnja filma odvija se u okolnostima gdje 15-godišnji William Miller (Patrick Fugit) bježi od svoje konzervativne majke (Frances McDormand) kako bi intervjuirao rock zvijezdu Russella Hammonda (Billy Crudup). Putem ga mentorira stari glazbeni novinar (Phillip Seymour Hoffman), a posebno prijateljstvo razvija sa maloljetnom groupie djevojkom Penny Lane (Kate Hudson).

Radnja na produkciji mjuzikla navodno je počela još prije par godina, a Crowe je već napisao i stihove za nove originalne pjesme koje bi mjuzikl trebale pratiti, i to sa Tomom Kittom, kompozitorom koji je postavljao mjuzikl Green Daya, “American Idiot”.

“Uopće nemam osjećaja da radim, sve se ovo čini kao nova avantura, odnosni prirodni razvoj nečega što je počelo davno, ali na jednaki način vjerno pitanju koje je čitavu avanturu započelo – “Što volite kod glazbe?” Ne mogu dočekati da isporučim ovaj mjuzikl u narednim mjesecima”, ispričao je Crowe u priopćenju.

Nikakvih detalja o datumu premijere, za sada, nema, no Crowe je ovaj tjedan, preko Twittera, objavio kratki “teaser” na kojem Kitt svira klavir, a kamera odluta i na produkcijsku ploču gdje stoje razne upute za različite scene iz mjuzikla, uključujući i onu na kojoj piše “Stillwater sound check”, odnosno “Tonska proba Stillwatera” (ime benda kojeg ,u filmu “Almost Famous, prati William Miller).

Pogledajte “teaser” u videu ispod.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X