Capak i Božinović najavili od ponedjeljka ograničavanje javnih i privatnih okupljanja

Okupljanja s covid-potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba od ponedjeljka 10. siječnja.

(Foto: Marko Lopac)

“Što se tiče konkretnih stvari, zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Okupljanja s covid-potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Također, tu je i zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom s preko 25 osoba, a ne 50 kao ranije”, rekao je danas uoči nastavka školske godine Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Božinović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak su tako najavili postroženje mjera zaštite stanovništva. Najavili su da će ugostiteljski objekti biti više na meti covid inspektora koji će kontrolirati stanje u objektima i pridržavanje mjera.

“Ograničava se broj gledatelja na sportskim natjecanjima. Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je 20 posto tribine popuniti. Na otvorenom je taj broj 40 posto”, također je rekao Božinović. dodao da se poslodavcima preporuča obveza uvođenja rada od kuće gdje god je to moguće.

Nisu izuzete ni privatne svečanosti. One se od ponedjeljka ograničavaju na 20 osoba, a ne na 30 kao dosad. Izuzetak su privatna okupljanja s covid-potvrdama. Na njima može prisustvovati do 50 ljudi.

Nošenje maski ostaje na snazi, tj. obavezno je u crkvama, kinima, muzejima i kazalištima.

Ministar je apelirao na poslodavce da uvedu rad od kuće gdje god je to moguće, jer  po njegovim riječima “ovaj novi val će napraviti pritisak na zdravstvo”.

Krunoslav Capak je rekao da se radi na ojačavanju kapaciteta za brze antigenske testove i da se ti testovi priznaju kao dijagnostički.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X