Poslušajte dvije dosad neobjavljene verzije pjesme ‘Shadow Man’ Davida Bowieja

Pjesma ‘Shadow Man’ prvobitno je snimljena 1970. godine. Nalazi se na upravo objavljenom ‘izgubljenom’ albumu ‘Toy’ na kojem su ponovno snimljene i obnovljene verzije nekih od Bowiejevih najranijih pjesama.

David Bowie ‘Toy’

Album “Toy (Toy:Box)” objavljen je jučer 7. siječnja, dan uoči Bowiejevog rođendana. Da je živ, David Bowie bi danas navršio 75. rođendan.

Pjesma “Shadow Man” objavljena je u dvije verzije. Prva je “Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix” iz 2000. godine, opisana na Bowiejevoj stranici kao “ogoljeni miks ponovnog snimanja”.

Govoreći o miksu “Unplugged & Somewhat Slightly Electric”, producent Mark Plati se prisjetio: “Dok smo snimali osnove pjesme, Earl Slick je predložio da on i ja presnimimo akustične gitare na sve dijelove. Rekao je da je to trik Keitha Richardsa: ponekad bi te gitare bile istaknuti dio pjesme, a ponekad bi bile više igrale na sferu podsvijesti. Kasnije, dok je miksao, David je čuo jednu od pjesama ogoljenu samo na vokal i akustične gitare; to mu je dalo ideju da bismo trebali napraviti neke takve mikseve i da će možda jednog dana biti korisni.”

Druga neobjavljena verzija pjesme “Shadow Man” je rana studijska demo verzija pjesme, koja je snimljena u posljednjim mjesecima 1970. godine.

Bowiejev album “Toy” također se nalazi u box setu “David Bowie 5. Brilliant Adventure (1992. – 2001.)” koji je objavljen još u studenom prošle godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X