Carole King dobitnica Nagrade Gershwin

Nacionalna Biblioteka SAD-a (Library of Congress) 2007. godine započela je s dodjeljivanjem nagrada za postignuća u području popularne pjesme. Nagrada nosi ime po braći Gershwin (George i Ira) čije zasluge za američku popularnu glazbu uključuju pjesme “Someone to Watch Over Me”, “I’ve got Rhythm” i “Embraceable You”, orkestralna djela “Rapsodija u plavom” i “Amerikanac u Parizu” i operu “Porgy i Bess”.

Carole King (Foto: Wikipedia)

Do sada je nagrada koja je svojevrsno priznanje za životno djelo autorima popularnih pjesama pripala Paulu Simonu, Stevieju Wonderu, Paulu McCartneyu i zajedno Burtu Bacharachu i Halu Davidu.

Carole King autorica je mnogih popularnih pjesama među kojima su i “Loco-Motion” i “You Make Me Feel Like a Natural Woman”. Prvi manji hit ostvarila je još 1962. godine, no karijera joj je značajno uzela maha tek nakon 1972. kada je za pjesmu i album “It’s too Late” osvojila dva Grammyja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MOyvYnkdEcc[/youtube]

“Bila sam oduševljena kad je cijenjena institucija počela dodjeljivati nagradu Gershwin. Sretna sam što sam peta osoba kojoj je dodijeljena i prva žena u tom izuzetnom društvu,”
izjavila je sedamdesetogodišnja King.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X