Charlotte Gainsbourg: Moj otac bio bi jako cenzuriran u ovo doba političke korektnosti

Francuska pjevačica i glumica progovorila je bez dlake na jeziku u intervjuu za Guardian prošlog tjedna.

Charlotte Gainsbourg (Foto: Wikipedia)

“Incest je tako šokantan tabu”, izjavila je u intervjuu. „Kao da se on (Serge Gainsbourg, op. a.) zabavljao. Ali kad slušate tekst, on samo govori o beskonačnoj ljubavi oca prema svojoj kćeri i o kćeri prema svom ocu – i ne možete to osuđivati. Jer nema ničega fizičkog”, izjavila je Charlotte Gainsbourg u razgovoru za The Guardian u novom intervjuu.

Glazbenica i glumica se tom izjavom osvrnula o tome kako bi pjesme njenog oca Sergea poput “Lemon Incest” izazvale znatno veće bijes u današnjoj društvenoj klimi. Charlotte Gainsbourg je svoj glazbeni debi snimila u zloglasnom videu, u dobi od 12 godina, na kojem je prikazana kako se prostire na krevetu sa ocem golim do pasa. Snimljena 1984. godine, pjesma je u to vrijeme bila optužena za glamuriziranje zlostavljanja i pedofilije, ali je unatoč tome dosegnula 2. mjesto na francuskim glazbenim ljestvicama.

Shodno tome Charlotte je izjavila da bi rad njenog oca, da kojim slučajem djeluje u današnje vrijeme političke korektnosti, bio na teškom udaru cenzure.

„Sve je sada toliko politički korektno. Tako dosadno. Tako očekivano. I svi se toliko plaše što će se dogoditi ako odu predaleko. Nekoliko tweetova i kraj… karijera je gotova”, izjavila je Charlotte Gainsbourg.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X