Cherkezi United – pojačanje Guitar Wolfu u Vintage Industrial Baru

Velikoj rođendanskoj proslavi portala Ravno do dna na kojoj će u subotu 29. lipnja nastupiti japanski Guitar Wolf pridružili su se i zagrebački punk rock kazačok momci Cherkezi United.

Cherkezi United (Foto: Tomislav Sporiš)

Ostalo je nešto više od tjedan dana do koncertne rođendanske veselice portala Ravno do dna. U Vintage Industrial Baru će u subotu zagrmjeti Guitar Wolf koji će predstaviti upravo objavljeni album “Beast Vibrator”, a prije njih će zasvirati Cherkezi United.

Cherkezi United – Neobavezni razgovor prijatelja o formiranju benda prekinuo je poznanik šalom, rekavši da prije djeluju kao skupina Čerkeza nego ozbiljan bend. Kako se ime nametnulo samo po sebi, tim više jer je idejni koncept zasnovan na sviranju pjesama iz bivšeg SSSR-a, nastaju Cherkezi United. Rad je usmjeren na prepjeve ruskih tradicionalnih i dječjih pjesama, kojima udahnjuju novi život energičnim i veselim aranžmanima u punk rock stilu, sa brojnim melodijama i pijevnim refrenima, privodeći ih glazbeno bliže današnjici.

Bilo je to krajem 2006. godine, te već sredinom 2007. snimljen je prvi album “Kuda poshol” koji distribuira nezavisni izdavač Zdenko Franjić pod svojom etiketom Slušaj Najglasnije. Nakon intenzivnog koncertiranja bend tijekom 2009. odlazi u hibernaciju zbog odlaska nekih članova u inozemstvo. Od 2010. su ponovo aktivni u sastavu Goran Rajić – Rajko: vokal, Aleksandar Paščenko – Sale: gitara, back vokali, Davor Novosel – Daba: gitara, back vokali, Bruno Gavran: bas gitara, Nino Šarić – bubnjevi. Grupa je pred kraj prošle godine objavila izvrsni album “Petoljetka” kojeg će i ovog puta promovirati u Vintage Industrial Baru.

Cijena ulaznice za koncert je nemoralno-nenormalnih 20 kuna i mogu se nabaviti svakog dana na blagajni Vintage Industrial Bara, stoga nabavite svoje ulaznice na vrijeme da ne bi bilo da vam oni što viknu: “Daj pet karata!” pokvare planove 🙂

Saznajte više:

Guitar Wolf na proslavi 2. rođendana portala Ravno do dna!

Guitar Wolf objavio album ‘Beast Vibrator’

Cherkezi United: Ne želimo biti pretenciozni i prodavati pamet

Cherkezi United – revolucionari ili zajebanti, u čemu je problem?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X