Chui i Psilicone Theatre snimili psihodelični video za pjesmu ‘Will I Ever See You Again?’

Chui, uzbudljiv i maštovit zagrebački trojac koji je sa svoja tri albuma ‘Chui’, ‘Second Arrival’ i nedavno objavljenim ‘Third Sun from the Stone’ osvježio i probudio uspavanu domaću i regionalnu electro jazz scenu, u rujnu je ove godine posjetio Litvu zbog suradnje s tamošnjim Psilicone Theatreom – jedinstvenim kazalištem čiji su glavni junaci silikonske lutke.

Chui u Litvi
Chui u Litvi

Taj jedan posjet Litvi izrodio je video za pjesmu “Will I Ever See You Again?” koja se nalazi na albumu ‘Third Sun From The Stone’.

Psihodeličan video u trajanju od gotovo 8:30 minuta možete pogledati na ovom linku http://bit.ly/1XDREee

Nakon zajedničke predstave ”Hairy Hairy Mouth” izvedene u sklopu Kaunas bijenala, suradnja litavskog kazališta Psilicone Theatre i trojca Chui urodila je zanimljivim umjetničkim plodom. Psilicone Theatre je napravio nevjerojatan video za pjesmu ‘Will I Ever See You Again?’ koja se nalazi na albumu ”Third Sun From The Stone”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1KOuSUl5UVA[/youtube]

Psilicone Theatre su jedinstvena umjetnička pojava u svijetu kazališta. Glavni junaci u njihovim predstavama su silikonske lutke koji se pomiču jedinstvenim tehnikama, uz dodatne podloge, materijale, a igre ruku i svijetla stvaraju vizualni doživljaj koji izgleda kao animacija, ali animacija koja se stvara u trenutku (u realnom vremenu). Animacija je podložna improvizaciji i trenutnoj igri koja svaku izvedbu čini drugačijom što je ujedno i poveznica s glazbom koju stvaraju Chui. Kazalište predvode Aukse Pteruliene i Darius Petrulis.

Suradnja Chuija i Psilicone Theatra naravno ne staje na ovom videu. U planu je i zajednička izvedba predstave Hairy Hairy Mouth ovo ljeto kod nas u Šibeniku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X