Chui i Psilicone Theatre snimili psihodelični video za pjesmu ‘Will I Ever See You Again?’

Chui, uzbudljiv i maštovit zagrebački trojac koji je sa svoja tri albuma ‘Chui’, ‘Second Arrival’ i nedavno objavljenim ‘Third Sun from the Stone’ osvježio i probudio uspavanu domaću i regionalnu electro jazz scenu, u rujnu je ove godine posjetio Litvu zbog suradnje s tamošnjim Psilicone Theatreom – jedinstvenim kazalištem čiji su glavni junaci silikonske lutke.

Chui u Litvi
Chui u Litvi

Taj jedan posjet Litvi izrodio je video za pjesmu “Will I Ever See You Again?” koja se nalazi na albumu ‘Third Sun From The Stone’.

Psihodeličan video u trajanju od gotovo 8:30 minuta možete pogledati na ovom linku http://bit.ly/1XDREee

Nakon zajedničke predstave ”Hairy Hairy Mouth” izvedene u sklopu Kaunas bijenala, suradnja litavskog kazališta Psilicone Theatre i trojca Chui urodila je zanimljivim umjetničkim plodom. Psilicone Theatre je napravio nevjerojatan video za pjesmu ‘Will I Ever See You Again?’ koja se nalazi na albumu ”Third Sun From The Stone”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1KOuSUl5UVA[/youtube]

Psilicone Theatre su jedinstvena umjetnička pojava u svijetu kazališta. Glavni junaci u njihovim predstavama su silikonske lutke koji se pomiču jedinstvenim tehnikama, uz dodatne podloge, materijale, a igre ruku i svijetla stvaraju vizualni doživljaj koji izgleda kao animacija, ali animacija koja se stvara u trenutku (u realnom vremenu). Animacija je podložna improvizaciji i trenutnoj igri koja svaku izvedbu čini drugačijom što je ujedno i poveznica s glazbom koju stvaraju Chui. Kazalište predvode Aukse Pteruliene i Darius Petrulis.

Suradnja Chuija i Psilicone Theatra naravno ne staje na ovom videu. U planu je i zajednička izvedba predstave Hairy Hairy Mouth ovo ljeto kod nas u Šibeniku.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X