Chui na Eurosonicu 2017- najvećem europskom showcase festivalu

Glazbeni trojac Chui odabran je za hrvatskog predstavnika na najvećem showcase festivalu u Europi – Eurosonic Noorderslag 2017.

Chui (Foto: Roberto Pavić)
Chui (Foto: Roberto Pavić)

Eurosonic festival dio je Eurosonic Noorderslag platforme za povezivanje europskih glazbenika, koja pomaže mladim glazbenim talentima na putu do internacionalnog tržišta, a također dio je najrelevantnije konferencije industrije koja okuplja najcjenjenije i najutjecajnije glazbene djelatnike i profesionalce iz cijele Europe, ali i svijeta. Na predstojećoj Eurosonic konferenciji, naglasak će biti na glazbi, inovaciji i medijima. Trideset i prvo izdanje Eurosonic Noorderslaga održat će se od 11. do 16. siječnja 2017. godine u Groningenu, a na njemu će sudjelovati oko 4000 stručnjaka iz svijeta glazbe, a predstavit će im se više od 300 glazbenih sastava među kojima su i iznimno hvaljeni Chui.

Instrumentalna elektro-jazz trojka Chui kombinira jazz s elektronikom, post-rockom, jungleom, funkom i drum’n’bassom, a rezultat je iznimno originalna glazbena mješavina koja jednostavno tjera na ples. Svoje neobično ime Chui su preuzeli iz staroafričkog jezika swahilija, na kojemu “chui” znači leopard. Njihova glazbena avantura započela je 2012. godine objavom njihovog albuma prvijenca jednostavnog naziva – “Chui”. Albumom su skrenuli pažnju na sebe te je postalo jasno da su sastav koji će zasigurno unijeti promjene i ostaviti trag na glazbenoj sceni. U 2013. godini uslijedio je i drugi studijski album: ”The Second Arrival” odlično prihvaćen od strane kritičara i publike. Krajem 2015. godine izašao je njihov treći album “Third Sun From The Stone” koji je proglašen najboljim hrvatskim albumom 2015. godine te im zaradio nominaciju za Porina u kategoriji najboljeg alternativnog albuma. Nakon ovakvih izvanrednih uspjeha na domaćoj glazbenoj sceni, bez sumnje se može pretpostaviti da će se Chui iz Groningena vratiti s novim obožavateljima i vratima otvorenim za međunarodnu karijeru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X