Cocteau Twins ponovo izdaju posljednja dva albuma

‘Four-Calendar Café’ iz 1993. i ‘Milk & Kisses’ iz 1996. godine u novom remiksu.

Cocteau Twins (Foto: Pav Modelski)

Robin Guthrie, jedan od osnivača benda, vratio se svojim originalnim studijskim miksevima i dostavio zadivljujuće, potpuno nove 24-bitne master snimke oba naslova. Reizdanja su prva službena vinilna tiraža u SAD-u za oba naslova, i također, prvi put u izdanju 4AD, s obzirom da su u SAD-u oba prethodno objavljena za izdavačku kuću Capitol Records. Ova ponovna izdanja dostupna su na crnom vinilu i CD-u.

Kao i većina djela Cocteau Twins prije njega, “Four-Calendar Café” snimili su i producirali članovi benda, ovog puta u svom studiju September Sound na obali Temze u zapadnom Londonu. Prelijepo, ali gorko-slatko izdanje koje sadrži singlove “Bluebeard”, “Evangeline” i “Summerhead”, bend manifestira podjednako zrelost i krhkost, a dok Lizini tekstovi ostaju tajanstveni, ovdje su nešto razumljiviji.

S nezaboravnim dizajnom neživih objekata Waltera Wicka kojima je ilustrirao dječju knjigu “I Spy”, “Four-Calendar Café” i dalje stoji uspravno ulazeći u svoju četvrto desetljeće.

“Milk & Kisses” osmi je i posljednji studijski album benda, prethodno objavljen za kuću Capitol Records. Sa singlovima “Tishbite” i “Violaine”, i omiljenim pjesmama kao što su “Serpentskirt” i “Treasure Hiding”, album je i katarzično iskustvo, a magazin MOJO u recenziji napisao da naslov albuma “točno nagovještava njegovu umirujuću, iscjeliteljsku moć.” Na kraju, “Milk & Kisses” je bio njihov posljednji čin, spuštajući zavjesu na 14 godina čuda i ostavljajući nevjerojatno nasljeđe koje nove generacije i danas otkrivaju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X