‘CODA’ osvajanjem scenarističkih i producentskih nagrada unosi napetost u oskarovsku trku za najbolji film

Ostavrenje redateljice Sian Heder pokazuje kako je momentum na njezinoj strani.

“CODA”

Film “CODA” američke redateljice Sian Heder ovog je vikenda slavio na dvije dodjele cehovskih nagradi, prvo PGA koju dodjeljuje udruženje producenata, a zatim i WGA, nagrade koje se dodjeljuje za najbolje scenarije.

Potonja nagrada možda je i bila očekivana budući da glavni konkurent, “The Power of the Dog” Jane Campion, nije bio u kombinaciji za najbolji adaptirani scenarij, ali pobjeda na dodjeli PGA pokazuje kako se pred kraj oskarovske trke momentum okreće prema filmu o gluhoj obitelji.

Nagrada za najbolji izvorni secnarij na dodjeli WGA neočekivano je pripala satiri “Don’t Look Up” koja je slavila iznad favoriziranih “Licorice Pizza” Paula Thomasa Andersona i “Belfasta” Kennetha Branagha.

“The Power of the Dog” odnio je već brojne nagrade kao što su Zlatni globus, BAFTA i Critics’ Choice u kategoriji najboljeg filma, kao i DGA za najbolju režiju, što bi se moglo činiti dovoljno da obrani svoj status glavnog favorita na dodjeli Oscara, ali “CODA” s recentnim slavljima u kombinaciji s pobjedom za najbolji glumački ansambl na dodjeli SAG potvrđuje da je trka mnogo neizvjesnija nego što se činilo do prije par dana.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X