Cooliova pjesma ‘Gangsta Paradise’ opet na top listama nakon glazbenikove smrti

Pjesma se po prvi put nakon 1996. uspinje na mnogim top listama singlova.

Coolio (Foto: Wikipedia)

“Gangsta’s Paradise”, hit singl iz 1995. godine koju je pjevao pokojni američki reper Coolio, ponovno je ušao na ljestvice po prvi put u više od 25 godina od objave.

Prema Billboardu, multiplatinasta pjesma ponovno je ušla na ljestvicu Hot R&B/Hip-Hop pjesama i na ljestvicu Hot Rap pjesama. Trenutačno se nalazi na 16. mjestu prve ljestvice, dok je na 11. mjestu na potonjoj. Osim toga, pjesma se trenutno nalazi na 45. mjestu Billboardove ljestvice Global 200, koja prati ukupni uspjeh singlova diljem svijeta.

Izvan SAD-a, pjesma se također vratila na ljestvicu – u Ujedinjenom kraljevstvu je ponovno ušla na ljestvicu singlova na 55. mjesto, a na Hip-Hop/R&B ljestvici na deveto mjesto. Također, “Gangsta’s Paradise” se ponovno našao u top 100 zemalja kao što su Grčka (broj 22), Belgija (broj 50), Češka (broj 56), Litva (broj 62) i Poljska (broj 65).

Ponovno oživljavanje “Gangsta’s Paradise” dolazi kao dio općeg porasta slušanosti kataloga pokojnog repera. Otkako je umro, Cooliove pjesme imale su oko 19,6 milijuna streamova samo u SAD-u – što je ukupni porast od 264,3 posto.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X