Kanye West izbačen s Instagrama i Twittera zbog antisemitskih komentara

Unatoč toploj dobrodošlici potencijalnog izvršnog direktora Twittera, Elona Muska, West je izbačen i s te platforme u roku od 24 sata.

Kanye West (foto: Jason Persse/Wikipedia)

Profili Kanyea Westa na društvenim mrežama Instagram i Twitter blokirani su nakon što je kontroverzni reper tijekom vikenda objavio antisemitske komentare na tim platformama.

Prema Rolling Stoneu, izvori su potvrdili da je tvrtka Meta u petak 7. listopada ograničila ili izbrisala određeni sadržaj s Westovog Instagrama. Postupak je uslijedio nakon što je reper objavio slike razmjene poruka s Diddyjem u kojima je Ye izrekao nekoliko antisemitskih aluzija. Post je naknadno izbrisan, a osudio ga je Američki židovski odbor putem Instagrama.

West je potom u subotu prvi put nakon 2020. prešao na Twitter, gdje je objavio fotografiju njega i izvršnog direktora Mete, Marka Zuckerberga, uz komentar o izbacivanju s Instagrama. Unatoč toploj dobrodošlici potencijalnog izvršnog direktora Twittera, Elona Muska, West je izbačen i s te platforme u roku od 24 sata nakon što je na optužbe za antisemitizam odgovorio nepopravljivim rasističkim postom koji je glasio: “Večeras sam malo pospan, ali kad se probudim obračunat ću se sa ŽIDOVIMA. Smiješno je što ja zapravo ne mogu biti antisemit, jer su crnci zapravo Židovi. Vi ste me napadali i pokušali spriječiti svakoga tko se protivi vašem planu.” Objava je uklonjena, a Westov Twitter račun je zaključan do nedjelje ujutro zbog “kršenja pravila Twittera”.

Blokadom na društvenim medijima West je zaključio tjedan šokantnih javnih pojavljivanja koji je započeo noseći majicu s natpisom “White Lives Matter” na reviji, a zatim je u intervjuu u emisiji kontroverznog konzervativnog voditelja Tuckera Carlsona na Fox News svoj gnjev usmjerio na urednicu Voguea Gabriellu Karefa-Johnson, Gigi Hadid, Black Lives Matter i Jareda Kushnera.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X