Corrosion, predstavnici nove generacije makedonskih gitarističkih bendova, predstavljaju se albumom ‘Pinhead’

‘Pinhead’ je debitantski album grupe Corrosion iz Bitole, iz Makedonije. Ovi srednjoškolci položili su maturu godinu dana unaprijed.

Corrosion ‘Pinhead’

“Pred vama je debitantski album jednog od najperspektivnijih makedonskih bendova, koji slijedi odmah nakon njihova dva prošlogodišnja EP-ja. Corrosion su na albumu pojačali igru i definitivno se može čuti predanost i zrelost ove vrlo mlade grupe. Na prvu loptu njihov zvuk podsjeća na mnoge indie bendove od 1980-ih naovamo. Njihova je sličnost sa SUNS-om (legendarnim bendom iz Skopja s početka 1990-ih) najočitija, ali nema sumnje da su Corrosion na vlastitom putu”, riječi su kojima je Damjan Manevski (Rush to Relax, LELEE) s labela Stotrojka predstavio grupu Corrosion.

Corrosion (Foto: promo)

Manevski je potom dodao: “Ovo 40-minutno izdanje je njihovo vlastito zvučno igralište gdje je sve temeljito istraženo. Skaču između pjesama s takvim njuhom i tvrdoglavošću u isto vrijeme, ali i svakoj pjesmi daju jasnu oznaku. Pjevaju na makedonskom i engleskom, a album je pun bogatih instrumentalnih zvukova, segmenata i aranžmana. Ali iznad svega, sviraju i pišu pjesme s takvom lakoćom kakvu rijetko čujete među tinejdžerskim bendovima. Nije slučajnost da Corrosion dolaze iz malog grada Bitola koji je dom mnogih talentiranih makedonskih umjetnika kroz godine i ovim albumom ozbiljno premašuju sva moguća očekivanja. Nema sumnje da najbolje od ove mlade grupe tek dolazi.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X