Croatia Records obilježio 75 godina postojanja na 4. dodjeli Top.HR Music Awards

Nagrade se prvenstveno dodjeljuju najuspješnijim glazbenicima u protekloj godini u 11 kategorija po preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Top.HR Music Awards (foto: Promo)

Preksinoć je održana nagrada koja se dodjeljuje za glazbene uspjehe u prošloj godini u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a. Najveće, Multi-platinum, nagrade u diskografiji službeno uručene su Parnom valjku i Danielu Popoviću, a dodjelu su uveličali i već nagrađeni Željko Bebek, Vlatko Stefanovski i YU grupa.

Nagrade se prvenstveno dodjeljuju najuspješnijim glazbenicima u protekloj godini u 11 kategorija po preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Glazbenu večer otvorili su Marko Kutlić, Pava i Robert Mareković izvedbama pjesama legendarnog Ive Robića čiju smo 100. godišnjicu rođenja obilježili ove godine.

Sinoćnja nagrada bila je dijelom posvećena diskografskoj kući Croatia Records koja je prošle godine obilježila 75 godina postojanja, a zahvaljujući čijem je djelovanju nastalo nebrojeno puno glazbenih albuma koji su obogatili domaću i regionalnu kulturnu glazbenu baštinu. Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac tim je povodom zahvalio na podršci i objasnio smjer u kojem najveća diskografska kuća u Hrvatskoj planira nastaviti.

Na proslavi su nastupili Boris Novković, Mia, Lorena, Matija Dedić te Željko Bebek i Vlatko Stefanovski koji su po prvi put zajedno dijelili pozornicu uz pjesmu “Žuta ruža”.

Daniel Popović (Foto: Bojan Zibar)

Nagradu za ženskog izvođača godine dobila je Mia Dimšić kojoj je nagradu prigodno uručio Daniel Popović, koji nas je svojevremeno predstavljao na Eurosongu. Izvela je Mia s Ivanom Pešutom i Urbanovu “Iskru”, a prije toga i svoju pjesmu “Netko drugi” kojom je nastupila u Torinu. Daniel je također spektakularno izveo svoju “Đuli”, a publika je nakon dugo vremena imala priliku čuti ga uživo.

Parni valjak je najbolja grupa 2022. godine, a nagrada im dolazi nakon sjajnog singla “Ponovo”, posljednjeg kojega je Aki otpjevao, te dva rasprodana koncerta u čast preminulog frontmena. Najprodavaniji novi domaći album otišao je u ruke Urbanu i njegovoj Četvorki za višestruko nagrađivani “Lipanj, srpanj, kolovoz”, dok je najprodavanije domaće reizdanje kultni album “Odbrana i poslednji dani” VIS Idola. Nagradu za novog izvođača godine osvojila je Lorena.

Najistaknutija i posebno vrijedna priznanja Multi-platinum Awards Hrvatske diskografske udruge dobili su Parni valjak za vrhunska diskografska dostignuća i jedinstven doprinos rock kulturi i glazbenoj industriji te Daniel Popović za vrhunska diskografska dostignuća albuma “Bio sam naivan” iz 1983.

Već ranije Multi-platinum nagrade Hrvatske diskografske udruge za svoja glazbena dostignuća dobili su Vlatko Stefanovski, Željko Bebek i YU grupa koji su uveličali ovogodišnju dodjelu gdje im je ta nagrada službeno uručena.

Dašak atmosfere s dodjele nagrada kao i najatraktivnije nastupe možete pogledati u subotu, 25. veljače na RTL2 u glazbenoj emisiji Top.HR.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X