Kultni album ‘Čir na 12-ercu’ Gužve u 16-ercu dostupan na streaming platformama

Uskoro stiže novi singl i album.

Gužva u 16-ercu “Čir na 12-ercu”

Legendarni osječki punkeri, Gužva u 16-ercu, ove godine slave velikih 30 godina benda. Ima li boljeg povoda, a treba li i povoda uopće, da kultni prvijenac “Čir na 12-ercu” napokon nađe svoje mjesto na svim digitalnim platformama, te da bend novim materijalom iznenadi svoje fanove.

Osnovani davne 1993. godine iza sebe imaju ukupno tri albuma – “Čir na 12-ercu” (1993), “Punk urac” (2006) i “Je ne regrette rien” (2012), hrpu hitova, koncerata i vjernu publiku, a u 2023. stiže “Smrtonosni zadah”. Novi album najaviti će singlom i spotom i to vrlo skoro! Osim već poznatih “Bjeline”, “Bez oružja” i “Arene”, na četvrtom albumu naći će se još 10 novih pjesama.

“Vrijeme je da se i mi ukažemo nakon dužeg vremena s nečim konkretnim, a da nisu live svirke. Jako smo sretni što se naš prvi album konačno može slušati i na streaming servisima, puno nam to znači jer nas za njega vežu jako lijepe uspomene. Da to nije sve i da ponovno živimo neku novu mladost dokazuje i skori izlazak novog albuma ‘Smrtonosni zadah’ i pjesme ‘Znak stop’ za koju ide friško snimljen spot. Uzbuđeni smo i jedva čekamo da cijela priča krene kako bi mogli zajedno uživati sa svojom publikom na koncertima, prenositi kroz pjesme neke nove punk priče”, poručuje frontmen benda Igor Dmitrić Muto.

Kako to biva i u većini drugih bendova, i kod Gužve je došlo do promjena u timu koji je godinama držao prvu crtu borbene linije – Matak , Mengele i Mrak nisu više članovi benda. Hrvoje Majetić Hrca (bas gitara) i Alen Leko Alien (bubnjevi) uz dva stara legosa, Igora Dmitrića Mutu i Kristijana Jelinčića Jelu, nastavljaju dalje. Gužva u 16-ercu ili “Dieselov punk motor” i dalje će komprimirati čisti zrak (vas) i ubrizgavati gorivo (pjesme) dok ne dođe do samozapaljenja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X