Croatia Records objavila ‘Greatest Hits Collection’ YU grupe

‘Greatest Hits Collection’ YU grupe možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

YU grupa – Greatest Hits Collection

Kada spominjemo ex-Yu rock scenu onda je nezaobilazno ime YU grupe, beogradskog rock sastava kojeg su davne 1970. godine osnovali braća Jelić, Dragi i Žika. Tada već iskusni glazbenici krenuli su na putovanje koje traje i danas i tijekom kojeg su ispisali iznimno važne stranice regionalne rock enciklopedije. Većinu glazbene karijere boravili su u Jugotonu, današnjem Croatia Recordsu, najvećoj diskografskoj kući u regiji koja se upravo iz tog razloga odlučila na ovo itekako zasluženo izdanje “Greatest Hits Collection”. 17 hitova koji su obilježili njihove i naše živote nalazi se na CD-u, a nabrojat ćemo samo neke: “Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Kosovski božur”, “Od zlata jabuka”, “Drveni most” i “Ništa nema novo”.

Iako je kroz bend tijekom skoro 50 godina duge karijere prošao iznimno veliki broj glazbenika, treba spomenuti prvu postavu koju su činili i Velibor Boka Bogdanović (bubnjevi) te Miodrag Mive Okrugić (klavijature). Dugi niz godina s njima je bio i Miodrag Bata Kostić (gitara, hammond orgulje), a danas su u bendu još Petar Jelić (gitara) i Saša Žule Radojević (bubnjevi). Temelji su dakako ostali isti, Dragi i Žika Jelić i danas su prisutni na pozornicama diljem regije, a i diskografski su aktivni. Bez obzira što rođendan slave tek 29. studenog, kojeg su inače obilježavali koncertima u beogradskom Domu sindikata, neka ovo izdanje bude poklon njima, ali i njihovoj vjernoj publici koja ih u šarolikoj generacijskoj postavi i dalje s istom strašću čeka ispred pozornice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X