Stiže novi dokumentarac o Chucku Berryju

Film će biti premijerno prikazan na Nashville Film Festivalu, a u njemu po prvi put izjave daje Themetta Suggs koja je pokojnome gitaristu bila ženom 68 godina.

Chuck Berry (foto: Wikipedia)

Redatelj i producent Jon Brewer snimio je film “Chuck Berry”, prvi dokumentarni prikaz života i karijere naslovnog gitarista i pjevača, jednog od pionira i prvih superzvijezda rock and rolla. Film stiže na Nashville Film Festival gdje će biti premijerno prikazan 4. listopada.

U traileru vidimo nekoliko legendi rock and rolla koje se prisjećaju utjecaja koji je Chuck Berry imao na njih. Među njima su George Thorogood koji ga smatra najvažnijim gitaristom u povijesti, i Nile Rodgers koji govori o tome kako je Berry “pretvorio gitaru u udaraljkaški instrument.” Steven Van Zandt ide pak dalje i kaže kako je Chuck gotovo “izumio tinejdžere”.

U filmu po prvi put u životu intervju daje i Themetta Suggs, koja je Berryju bila suprugom 68 godina. “Kad bi došao kući, bio bi onaj čovjek za kojeg sam se udala,” kaže. Film se bavi i optužbama i osudama protiv Berryja, uključujući i one za prevoženje 14-ogodišnje djevojke preko granice s namjerom prostituiranja, te snimanja žena u zahodu restorana u St. Louisu.

Brewer kaže da ga je zanimalo istraživanje toga kako je crni izvođač prvi put prešao na bijele radijske postaje, kao i njegova poslovna strana po kojoj je bio poznat. Isto tako otkriva i manje poznate detalje, poput onog da je bio
strastveni stolar i mešetar nekretninama.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X