Crowbar U Vintage Industrial Baru – večer metal veterana

Zagrebačka publika na repete je dobila gotovo isti menü Crowbara na subotnjem koncertu u Vintage Industrial Baru, kao i ljetos u Močvari.

Crowbar U Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)
Crowbar U Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)

Dakle tko ih je propustio prošlog ljeta u Močvari, i došao u Vintage, zna kako je bilo. Kirk Windstein i društvo samo su okrznuli novi „Symmetry In Black“ album s pjesmama „Walk With Knowledge Wisely“ i „Symmetry In White“, no to nije bio nikakav problem, jer se njuorlinški bend potrudio nezaobići niti jedan od svojih deset studijskih albuma, meni osobno kao ‘starcu’ najbolje je legla obrada Led Zeppelinove „No Quarter“ koju su Crowbar u dobrano skraćenoj verziji objavili na svom istoimenom drugom albumu iz 1993. kada su se tek stvarali obrisi onoga što je kasnije dobilo podstilski nazivnik sludge metal u kojem je hard rock stav preoblikovan u thrash vapaj dubokog promuklog glasa.

Iako su prvi redovi bili standarno živahni, bilo je primjetno da se u publici okupila seniorska metalska ekipa koje je više guštala u stajanju i slušanju, a manje u divljanju, juniori su očigledno te večeri adrenalin pronašli u Brkovima koji su svirali u Domu sportova. Koncert je počeo u zakazanih 21:30, da bi tutnjava prestala oko 23 sata, kad su Crowbar upriličili kratki bis, a jedino je Kirkovo pojačalo sprječavalo da se sve odvija po planu, obzirom da mu se nakon svake pjesme okretao i vrtio potenciometre po njemu, ili je i to možda bio dio scenarija u kojem je stari metalac pokazivao veliki ‘Kiss’ natpis na leđima odašiljući na taj način mlađim fanovima onu staru utopijsku parolu ‘metalci svih žanrova ujedinite se’.

Čak je i pasala atmosfera u kojoj nije bilo pretjerane histerije, svi su bili nekako ‘domaći’, kao da je riječ o uobičajenoj sludge večeri nekog underground kluba New Orleansa. Prava večer metal veterana.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X