Čuvarkuća objavljuje prvi album ‘Curino cvijeće’

Album izlazi 15. studenog, zasad samo kao digitalno izdanje.

Čuvarkuća “Curino cvijeće”

Čuvarkuća objavljuje svoj prvijenac “Curino cvijeće” na kojem se nalazi 8½ pjesama među kojima su i singlovi sa spotovima “Gladiole” i “Uvijek umoran”. Autor glazbe, tekstova i aranžmana je Hrvoje Dešić. Album je snimljen u njegovom kućnom studiju Zmajevo gnijezdo, kao i u prostoru udruge Slama. Miks i master radio je Marko Pernarčić, a na albumu sudjeluju (u pjesmi “Još nešta”) i članovi benda: Šimun Padovan na bubnjevima, Tin Ringsmuth na saksofonu i Igor Dešić na basu. Omot albuma napravio je Hrvoje Dešić, a fotografiju cvijeća Ema Petrak.

“Curino cvijeće” je muzički herbarij pjesama nastalih tijekom i neposredno nakon raspada benda Harvo Jay. Na svom prvom samostalnom albumu Dešić je njihovu zelenu žestinu zamijenio rumenim milozvučjem, a parole i narodne izreke iskustvom, ne odustajući pritom od zanimljivih promjena dinamike i vrhunskih refrena. Eufemistički naslov albuma preuzet je iz erotskog kataloga sijedog Slavonca, a odaje nam da se u buketu jarkih broja ipak krije stara muka pješčanog crva koji smrdi na živčani znoj.

U 8½ pjesama, od uvodne “Već danima” do instrumentalne “Još nešta”, “Curino cvijeće” trzalačko-jezičnim igrama oslikava opstojanje u kemijski nestabilnoj vezi koja je nalik na partiju šaha u kojoj nitko ne zna pravila, pa ni kako je završiti. U njoj se prijeko potrebni praznički spokoj traži u plesu kroz suze, odnosno bijegu od potrebe da se samoga sebe i druge shvati ozbiljno. Iako tematsko granje albuma raste negdje nizbrdo od sklada, njegova vas muzika snažno vuče prema dobrom raspoloženju.

Album izlazi 15. studenog, zasad samo kao digitalno izdanje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X