Laibach obradio ‘The Future’ Leonarda Cohena

Bend je tražio nešto što bi s velikom težinom opisalo trenutno stanje Zeitgeista u kojem se čovječanstvo našlo, a Cohenova kompozicija čini upravo to, fantastično korespondirajući sa suvremenim predapokaliptičnim dobom.

Obrade pjesama Leonarda Cohena u posljednje vrijeme su vrlo učestala pojava. PJ Harvey je snimila svoju verziju pjesme “Who By Fire” za potrebe serije “Bad Sisters”, a Blue Note Records je nedavno objavio i album “Here It Is” na kojemu pjesme kanadskog barda obrađuju velikani kao što su Iggy Pop, Gregory Porter, Peter Gabriel i Mavis Staples.

Ovom popisu pridružuje se i Laibach koji su snimili zadivljujuću verziju apokaliptične pjesme “The Future”, a čija se objava poklopila sa šestom godišnjicom Cohenove smrti. Govoreći o svojoj verziji, Laibach kaža: “’The Future’ je mračna i smiješna. Da sam je pribio na vrata crkve poput Martina Luthera, to bi bio vrlo zlokoban dokument. Ali u kombinaciji je s plesnom pjesmom tako da se, na neki način, riječi stapaju s glazbom, a glazba se stapa s riječima i ostaje vam neka vrsta osvježenja, neka vrsta kisika.”

“Odluka benda o reinterpretaciji ove pjesme kuhala se nekoliko godina. Laibach je tražio nešto što bi s velikom težinom opisalo trenutno stanje Zeitgeista u kojem se čovječanstvo našlo, a Cohenova kompozicija čini upravo to, fantastično korespondirajući sa suvremenim predapokaliptičnim dobom.” Pjesma stiže prije Laibachovog nadolazećeg albuma “Love Is Still Alive”.

Saznajte više:

‘Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen’ – prvoligaška posveta velikanu

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X