DaBaby se ispričao LGBTQ+ zajednici nakon što su mu otkazani festivalski nastupi

DaBaby se ponudio drugu i dosljedniju ispriku zbog komentara iznesenih tijekom njegova nedavnog ispada na Rolling Loud Miami nastupu u kojem je marginalizirao ljude s HIV-om i oboljele od side.

DaBaby (Foto: Wikipedia)

Reper, koji je negirao da je homofoban i da su njegove primjedbe pogrešno “probavljene”, u ponedjeljak je uputio je novu ispriku. U njoj je rekao da mu je žao što je dao “izazivajuće” i “pogrešno informirane” primjedbe i priznao da se mora bolje obrazovati.

“Društveni mediji kreću se tako brzo da vas ljudi žele srušiti prije nego što uopće imate priliku rasti, obrazovati se i učiti na svojim greškama”, napisao je i nastavio:  “Kao čovjeku koji se morao probiti iz vrlo teških okolnosti, izazov mi je bio imati ljude koje poznajem javno i koji rade protiv mene – znajući da mi je potrebno obrazovanje o tim temama i usmjeravanje. To mi je bio izazov. Cijenim mnoge ljude koji su mi došli s ljubaznošću, koji su mi se privatno obratili da ponude mudrost, obrazovanje i resurse. To mi je trebalo i to je primljeno. Želim se ispričati LGBTQ+ zajednici zbog bolnih i uvredljivih komentara koje sam dao. Još jednom se ispričavam zbog mojih pogrešnih komentara o HIV/AIDS -u. Znam da je edukacija o tome važna. Ljubav svima. Bog Vas blagoslovio. – DaBaby”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LONG LIVE G (@dababy)

Na festivalu Rolling Loud Miami DaBaby je tražio od okupljenih da podignu upaljene mobitele u zrak oni koji se “nisu danas pojavili sa HIV-om/sidom ili bilo kojom od smrtonosnih spolno prenosivih bolesti zbog kojih će umrijeti za dva do tri tjedna”. Potom je rekao: “Momci, ako ne pušite kurac na parkiralištu, upalite mobitel.”

Sir Elton John, Dua Lipa, Madonna i Questlove su između ostalih, javno osudili DaBabyijeve ispade. Reper je potom izgubio priliku za potpisivanje ugovora, te termine za festivalske nastupe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X